Изложбата на деца от ЦГ „Васил Левски“ украси фоайето на Община Тетевен

Реклама

На 30 октомври2019 г. фоайето на Община Тетевен бе празнично украсено, благодарение на своеобразна изложба на художествени творби под надслов „Моят роден град“. Прекрасните рисунки са съвместно творчество на 22 деца от група „Сладуранчета“ при Детска градина „Васил Левски“ – гр. Тетевен и техните родители.

Ръководителите на групата – Татяна Данкова и Христина Цанова споделиха, че инициативата се осъществява по повод 1 ноември – Празника на гр. Тетевен и цели да предизвика чувство на принадлежност и обич към родния град у малчуганите, като същевременно провокира родителите да погледнат с нови очи към любимия Тетевен и да извършват различни дейности заедно със своите деца.

22-те рисунки ще останат в сградата на Община Тетевен до 10 ноември, където впоследствие ще бъдат изложени творбите от Художествения пленер с ателиета на тема „Цветен Портрет“. В него ще вземат участие ученици от НУ „Хаджи Генчо“ и Център за подкрепа и личностно развитие – гр. Тетевен. Събитието ще се проведе на 1,2,3 и 9 ноември като организатор е Вила „Червен“, съвместно с Община Тетевен и НЧ „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен.

Реклама

Реклама