Тържествено бяха отбелязани 56 г. от основаването на Професионалната гимназия по строителство, електротехника и услуги – град Тетевен

Реклама

На 31 октомври 2019 г. Професионалната гимназия по строителство, електротехника и услуги – град Тетевен отпразнува 56 г. от основаването си.

На тържеството присъстваха в.и.д. Кмет на Община Тетевен – Борис Врабевски, Началникът на Регионалното управление на образованието – Ловеч –  Еленко Начев, Началникът на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ към РУО – Ловеч – Иваничка Буровска, Мария Стойчева – Председател на Общински съвет – Тетевен, Директорът на училището – Йочка Вълчева, Детелина Събева – Заместник – директор, преподаватели и ученици.

Госпожа Вълчева благодари на всички присъстващи, които бяха дошли да уважат празника на училището и не скри радостта си, че за всичките тези години училището изгражда достойни професионалисти, които успешно се реализират на трудовия пазар. Тя пожела на всички здраве и попътен вятър, като напомни още веднъж на всички девизът на училището и послание на Марк Твен: „Тайната да излезеш начело е да започнеш!“.

Реклама

Колективът на ПГ по СЕУ – гр. Тетевен беше поздравен и от в.и.д. Кмет на Община Тетевен – Борис Врабевски, който подчерта, че въпреки многото си преустройства, училището винаги е срещало предизвикателствата в сферата на образованието и науката достойно през годините и пожела на всеотдайния екип и ученици здраве, сили, вдъхновение и благополучие. На свой ред Мария Стойчева, Председател на Общински съвет – Тетевен, пожела на съвременните будители и бъдещите професионалисти дълъг и удовлетворителен професионален път.

Началникът на РУО – Ловеч –  Еленко Начев изтъкна, че училището е достоен пример за образователна институция в област Ловеч вече половин век и отправи пожелания за мъдрост, любов към родния край и българската земя и история към присъстващите. Той връчи плакет от името на РУО – Ловеч на инж. Нако Наков – дългогодишен директор на ПГ по СЕУ – гр. Тетевен и учител с огромен принос към училището.

Учениците на ПГ по СЕУ – Тетевен презентираха на място усвоените от тях умения в изучаваните 5 професии – Строите, Сътрудник в малък и среден бизнес, Моделиер – технолог на облекло, Помощник-инструктор по спортно-туристическа дейност и техник по автотранспортна техник. Те представиха и тяхната визия за отличния ученик и какво трябва да знае той чрез играта „Стани отличник“, препратка към популярно телевизионно шоу, като същевременно показаха и театрални умения. В края на тържествената програма бяха отличени и призьорите в състоялите се наскоро спортни игри на училището. За финал всички бяха поздравени с музикално изпълнение на учениците от ОУ „Георги Бенковски“ – с. Черни Вит.

Реклама