Община Тетевен отбеляза 147 години от безсмъртието на Васил Левски

Реклама

Днес отбелязахме 147 години от гибелта на най-светлата личност в българската история – Васил Левски. Пред паметника на Апостола в Тетевен се събраха малки и големи, за да се преклонят пред делото и паметта му.

Слово изнесе председателят на ОбС – Тетевен Мария Стойчева. Тя призова да се обединим, да съхраним всичко българско, да загърбим злободневието, за да изграждаме чистата и свята република, която ни завеща Левски.

Децата от  ДГ “Васил Левски“ припомниха с рецитал и песни  живота и делото  на Апостола. В знак на признателност към безсмъртното му дело бяха поднесени венци и цветя от зам.-кметът на Община Тетевен Тони Стоев, председателят на ОбС – Тетевен Мария Стойчева, представители на образователни, културни и държавни институции, жители и гости на града.

Реклама

Васил Иванов Кунчев е роден на 18 юли 1837 година в Карлово. Известен като Васил Левски и Апостола на свободата. Идеолог и организатор на българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация (ВРО) и на Българския революционен централен комитет (БРЦК), български национален герой. Левски е един от ония политически мъже, който още приживе с идеи, смелост и деятелност, с единство на думи и дела печели признание, а след героичната си гибел става знаме на всичко чисто, демократично и напредничаво в българското историческо развитие.

Реклама