В навечерието на 1 март баба Марта посети Кмета на Община Тетевен и децата от НУ ,,Хаджи Генчо“

Реклама

В навечерието на първи март Баба Марта посети Община Тетевен и отправи пожелания за здраве, дълголетие и много щастливи мигове. На всеки един от общинска администрация тя подари мартенички, с които да се закичат на първи март. Баба Марта си водеше специални помощници, които зарадваха служителите със своите литературни изпълнения по случай предстоящия празник.

След това, по традиция, баба Марта посети и НУ „Хаджи Генчо“, където се състоя специално подготвена програма, организирана от училището и НЧ „Съгласие 1869 г.“ – гр. Тетевен. Децата рецитираха стихотворения и пяха песнички на специалния им гост – самата Баба Марта. Тя им разказа интересни факти около празника и традициите, свързани с него и раздаде на всички малчугани по една мартеница.

Д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, Мария Стойчева – Председател на ОбС-Тетевен, Ирена Филипова – директор на НУ ,,Хаджи Генчо“ и Дияна Лалева – гл. експерт ,,Образование“, също получиха мартеници и букетчета от здравец и минзухар, като пожелаха на децата да са здрави, весели и засмени.

Реклама

Всяка година на 1-ви март българите честват един от най-тачените празници, а именно – празникът на Баба Марта. В българските традиции той е символ на пролетта и носи пожелание за здраве и плодородие в началото на новия цикъл в природата. Всяка година и в Тетевен баба Марта тръгва и връзва мартенички на малки и големи и нарича за здраве и късмет.

Реклама