ДПС регистрира листата си за област Ловеч за парламентарните избори

Реклама

Областният председател Сурай Велиева регистрира днес листата за парламентарните избори

Движението за права и свободи изпраща тежка артилерия в Ловеч за изборите на 4 април. Водач на листата е човек с огромен политически опит – Рушен Мехмед Риза. Роден е на 1 август 1968 г. и е един от най-добрите икономисти на Движението за права и свободи. Завършил е финанси в Турция и “Финансов и банков мениджмънт” в Техническия университет в Габрово. Бил е заместник-председател на Младежкото ДПС от 1998 до 2003 г., народен представител в 41-во, 42-ро и 43-то Народно събрание. началник кабинет на Министерство н аземеделието и горите от август 2001 до 31 декември 2006 г. и член на Комисията за отнемане на имущество придобито по престъпна дейност. За няколко месеца е и съпредседател на ДПС, заедно с Мустафа Карадайъ и Четин Казак. Заместник-председател на ДПС от 2010 до 2016 г. Владее 3 езика: турски, руски и английски.

Досегашният народен представител от Ловеч в 43-то и 44-то Народно събрание Джейхан Хасанов Ибрямов, който направи пробива за ДПС в Ловеч е втори в ловешката листа и първи в листата на ДПС в родния си град Търговище. Ибрямов е роден на 28 януари 1977 г. Семеен, с две деца. Завършил е кинезитерапия и политически мениджмънт, който се оказва и негово призвание. Член е на ДПС от 1999 г., а през 2006 е избран за председател на младежкото ДПС, след което става народен представител последователно в 43-то и в 44-то Народно събрание. Бил е заместник-министър на инвестиционното проектиране. Владее английски и турски език.

Трети в листата е заместник-председателят на ДПС с ресор „Зелен пакт – Европарламент, Либерални политики” Станислав Анастасов. Той е роден е на 5 юни 1983 г. Бакалавър по стопанско управление от СУ “Св. Климент Охридски”, магистър по политически мениджмън и публични политики от НБУ. Дългогодишен заместник-председател на Младежко ДПС с ресор „Международна дейност”. Вицепрезидент IFLRY-Internationa Federation of Liberal Youth Лондон. От 2012 до 2015 г. Е бил кординатор в ISEEL – Балканска либерална мрежа. От 2012 до 2016 г. – член на ЦОС на Младежко ДПС с ресор „Международна дейност”. От 2013 до 2014 г. Е бил съветник на министъра по икономиката, енергетиката и туризма, а през 2014 г. – министър на околната среда и водите. Бил е народен представител в мандата от 2014 до 2017 г. Заместник-председател на ПГ на ДПС. От 2016 до 2020 г. – член на ЦОБ на ДПС с ресор „Либерални политики”, а от 2017 г. до момента – член на управителния съвет на LIBSEEN. Владее 5 езика: английски, немски, руски, сръбски и френски.

На четвърта позиция е общинският председател на ДПС в Тетевен Стефан Русев Добревски. Роден е на 28 април 1981 г. в Тетевен. Завършил е Техническия университет в Габрово – специалност “Електротехника”. От 2015 г. до 2019 г. е Общински съветник в Тетевен. Има успешен собствен бизнес.

Петото място в листата за народни представители на ДПС – Ловеч е за бившият кмет на село Румянцево в Луковит Диан Вацов Вацов. Той е роден на 7 юли 1974 г. в София. Завършил е “Мехатроника” в Техническия университет в Габрово Бил е управител в транспортна компания. От 2011 г. до момента е управител в “Агро Груп Луковит” ООД, която се занимава със земеделие и зърнопроизводство. (Земеделие и зърнопроизводство) основни дейности управляващ стопанската и производствена дейност на дружеството. Владеене на езици български, френски и руски.

Шести в листата е зам.-председателят на Общинския съвет на Ябланица Любен Илиев Василев, който е роден в Луковит на 2 септември 1978 г. Завършил е СОУ “Тодор Кирков” в Ловеч и продължава висшето си образование в Свищов. Занимава се с търговия и транспорт към частна фирма.

Областният младежки председател на ДПС-Ловеч Виолета Атанасова Ивайлова е под номер седем в листата. Тя е родена на 4 октомври 1989 г. в Тетевен и е земеделски производител. Завършила е Аграрния университет в Пловдив, специалност “Агрономство – полевъдство” с втора специалност “Европейски експерт по земеделие и селски райони”. Технически сътрудник на евродепутата Илхан Кючюк. От 2012 г. е земеделски производител. Владее руски и английски език.

Осми в листата е инж. Алил Хасанов Коджахасанов, който е роден на 12 декември 1992 г. В Троян. Завършил е “Технически университет” – София, магистър по “Дигитални индустриални технологии”. Работи като инженер-конструктор в частна фирма.

Областният председател на ДПС-Ловеч Сурай Мустафа Велиева е девета в листата. Тя е родена на 14 ноември 1975 г. в Ловеч. Икономист е, завършила е СА ”Д. А. Ценов” в град Свищов. Работила е като експерт в Областна администрация – Ловеч, а по късно става и областен управител на Ловеч. Владее английски,испански и турски език.

Методи Васков Петков роден на 7 септември 1979 г. В Плевен. В момента завършва висшето си образование. Работи като мениджър екип в частна фирма.

“Влизаме в предизборната надпревара с изключително силна листа, в която сме съчетали мъдростта на опита и оптимизма на младостта. Средната възраст на кандидатите е 41 години, което само по себе си е сигнал към младите избиратели“, коментира минути след регистрацията на листата областният председател на ДПС – Ловеч Сурай Велиева. По думите й “кандидатите на ДПС са доказани експерти и политици с огромен управленски опит и с кауза – да спасим България, да възстановим държавността”.

Реклама