Кметът Бояджиева: Ще търся правата си по надлежния ред срещу лъжливи твърдения за мен и семейството ми!

Реклама

Интервю с д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен по случай поредните клевети срещу нея и семейството ѝ.

Д-р Бояджиева, благодарим Ви, че се срещнахте с нас и решихте да отговорите на въпросите ни. Вие сте обект на постоянни нападки още от стъпването Ви в длъжност като кмет и може би вече сте привикнали към това, но се долавя усещането, че тези нападки или направо да ги наречем клевети вече започват да минават всякакви граници. Затова ще Ви попитам следното:

1.Има ли нещо вярно от всичко написано в социалните мрежи?

Откакто съм кмет в социалните мрежи и в някои сайтове, разпространяващи фалшиви новини, многократно са публикувани лъжливи твърдения и клевети по мой адрес. За съжаление това стана вече системно и дори започна да засяга пряко и семейството ми. Всички много добре знаят, че през годините бях обект на непрестанни лъжи, обиди и грозни манипулации, от които същите тези клеветници се отричаха в съдебната зала и понесоха своята отговорност. Както и преди съм го правила, няма да допусна това да продължи и ще защитя името и достойнството си по надлежния ред.

Реклама

2.Ще потърсите ли съдебна отговорност на лицето Стефан Бобевски за поредните му клевети срещу вас?

Във връзка изнесената невярна и манипулативна информация от лицето Стефан Стефанов Петрунов, представящ се в социалните мрежи като Стефан Бобевски, заявявам че нито аз, нито членовете на семейството ми притежаваме недвижимо имущество, извън надлежно декларираното и придобито през годините, което е публично известно на обществеността преди и докато съм изпълнявала длъжността кмет, както и е публично достъпно като информация и всеки може лесно да го провери. Още повече никой от семейството ми не притежава недвижими имоти в лъжливо посочените от г-н Петрунов (без да представя каквито и да е документи за твърденията си) – „Пловдив, Бургас, Русе, Несебър, Стара Загора, Елена, Исперих, Крумовград“.

Обръщам внимание, че това не е първият случай, в който това лице изнася невярна информация по адрес на семейството ми без да представя каквито и да е документи. От няколко години аз и семейството ми сме обект на тенденциозно отношение от това лице, постоянни обидни и клеветнически твърдения в социалните мрежи. Дори по време на изборите те прераснаха в закани и заплахи за саморазправа с членове на семейството ми, за което са му съставяни предупредителни протоколи по реда на Закона за МВР. 

Във връзка с това още днес предприех действия, за да защитя правата си по надлежния законов ред.

3.Защо сте трън в очите на някои хора? Това ли е резултатът, когато си вършиш работата отговорно и съвестно?

Не знам какво поражда тези негативизъм и омраза в нашето общество. Предполагам че някои хора не искат да видят позитивното, не искат или не могат да видят, че Тетевен се развива и става все по-привлекателно място, че това се случва благодарение на усилената работа на един отговорен екип от хора. Още по-жалко е, когато „критиките“ са отправени от хора, които не са дали пример с нищо позитивно. Разбираемо е същите тези хора да са много разочаровани от преизбирането ми за Кмет и от това, че жителите на община Тетевен гласуваха на мен и екипът ми безпрецедентно довери да продължим започнатото. Както и най-вече са разочаровани поръчителите им, които само преди няколко месеца поискаха и категорично не получиха подкрепата на хората на местните избори.

4.Какво ще кажете на гражданите на община Тетевен?

Аз съм убедена, че гражданите на община Тетевен са интелигентни хора, познават мен и семейството ми от години като дисциплинирани и трудолюбиви хора и могат да направят вярна преценка на всяко нещо, което се публикува в социалните мрежи. Сигурна съм, че те могат да разграничат истината и реалните факти от фалшивите новини и клеветите и няма да се подадат на манипулации. Призовавам ги да вярват на факти, които са доказани с документи, а не лъжи и свободни интерпретации на зависими хора.

Реклама