Акция “жълти стотинки – деца помагат на деца” стартира и през 2019 година в област Ловеч

Реклама

Акция “жълти стотинки – деца помагат на деца” стартира  и през 2019 година в област Ловеч. Столица на акцията през 2018 година беше Стара Загора, като дарение получи Клиниката по неонатология при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – през месец август – два интензивни кувьоза и на 27.12.2018 година – два комплекта тръби за апаратите за изкуствена вентилация. Апаратурата е на стойност 22 171,20 лв. Предстои до края на месец януари след отчитане и предаване в банката на събраните до края на 2018 година стотинки, да бъде направено дарението и за още една клиника в старозагорската болница, тази по детска хирургия. Там, отново от деца ще бъдат дарени преносим ехограф с трансдюсер за интраоперативна ехография на коремни органи и още един съвременен кувьоз и перфузор.

Статистиката за област Ловеч: по специалната дарителска сметка на „Жълти стотинки – деца помагат на деца” на 26.06.2018 г. бяха преведени 2267,04 лева, а на 13.12.2018 г. – нови 2214,59 лв., дарени от приятелите на Акцията в областта, с което общата събрана сумата по нея за 2018-та година е 4481,63 лв. Големите дарителски касички са 126, а в тях са дарените от хиляди жители на областта жълти стотинки – реални хора с имена и големи сърца.

В национален мащаб – за 11 години събраната сума е в размер на повече от 315 000 лв. Припомням, че целите на националната кампания са събиране на средства за закупуване на апаратура, обзавеждане на болнични стаи, играчки и книги, построяване на детски площадки и осъществяване на ремонтни дейности в детски болнични отделения за подобряване условията за престой в тях и приближаването им до тези в домашна среда. Децата, които участват в акцията се приучават на съпричастност и взаимопомощ към връсниците им  в нужда от ранна детска възраст, чувстват се полезни и значими.

Реклама

До момента, за десет години са събрани и вложени средства в неонатологични и педиатрични отделения в градовете София, Добрич, Пловдив, Бургас, Варна, Сливен, Велико Търново, Видин, Благоевград, Смолян, Карлово и Ловеч, а сега добавяме и Стара Загора.

Дарените през 2019-та година ще бъдат използвани за закупуване на апаратура за детските отделения на болниците в Кърджали и Хасково.

Добрата новина е, че ловчалии предадоха първи в страната първата касичка с жълти стотинки за 2019 година още на трети януари!

Благодарим за стореното добро!

За повече информация и въпроси: www.stotinkite.com и info@stotinkite.com

Бихме желали тази информация да достигне до възможно най-много хора и разчитаме на съдействието на всички вас.

Благодарим ви!

Ирина Митева – координатор на “Жълти стотинки – деца помагат на деца” за област Ловеч.

Реклама