СУ „Георги Бенковски“ участва в първото информационно събитие по Националната програма „ИТ бизнесът преподава“

Реклама

ИТ компании ще обучават ученици и учители в рамките на Националната програма „ИТ бизнесът преподава”, стана ясно на инфо ден в Техномеджикленд с участието на представители на 23 фирми и над 50 училища.

Програмата е факт благодарение ангажираността и отговорността на МОН на усилията и целенасочената работа на БАИТ и нейният председател Огнян Траянов, който е и представител на асоциацията в Консултативния съвет към министъра на образованието и науката.

„Ние имаме нужда от по-добре подготвени учители, от разширяване на образователната среда на учениците и достъп до повече специалисти“. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев по повод информационния ден на Националната програма „ИТ бизнесът преподава“.

Реклама

Националната програма „ИТ бизнесът преподава“ има за цел да обхване семинари в областта на киберсигурността, 3D решенията и разработката на софтуер от представители на технологични фирми. Целта на програмата, която е на стойност 1 млн. лв., е да има едно по-силно взаимодействие между ИТ бизнеса, училищата и професионалните гимназии.

СУ „Георги Бенковски“ направи своите първи стъпки в изграждането на бъдещи партньорства.

Снимки: СУ „Георги Бенковски“

Реклама