„Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“

Реклама

АПИ участва в инициативата „EDWARD“ – Европейски ден без загинали на пътя

За четвърта поредна година Агенция „Пътна инфраструктура“ подкрепя инициативата „EDWARD“ по повод 26 септември – Европейски ден без загинали на пътя. Всички знаци с възможност за дистанционно изменение, собственост на АПИ, са с апел към шофьорите ще карат внимателно и разумно, защото безопасността при пътуването е най-важна. Тази година мотото е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“.

Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL. Тя e част от Европейската седмица на мобилността, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти. Целта е участниците в движението да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед. Да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в движението и как всеки може да допринесе за намаляване на рисковите ситуации на пътя.

През годините в Европейския ден без загинали на пътя, България показва добри резултати. През 2017 г. е загинал един човек, а през 2016 г. и 2018 г. в деня на операцията у нас няма нито един смъртен случай при ПТП.

Реклама

Реклама