Какво означава да си млад предприемач в малко населено място в България?

Реклама

Какво означава да си млад предприемач в малко населено място в България? Голямо предизвикателство, но и нещо, което носи удовлетворение, защото създава блага и допринася за развитието на местната общност. Това показаха на вдъхновяваща среща с ученици от СУ „Георги Бенковски“, по време на Световната седмица на предприемачеството, двамата харизматични млади мъже – Танчо и Иван Андрееви, занимаващи се с биоземеделие в района на с. Голям Извор.

„В България има работа! В България има спасение! Нужно е само да погледнем на нашата малка община с други очи!“, бяха само част от силните послания на двамата предприемчиви братя, избрали не само да останат в родния си край, да вложат знанията и енергията си в обработването на родната земя, но и да поемат занаята на своя баща, да го развиват и адаптират към условията на бързо променящия се и технологичен XXI век.

С уважение към работата им, с благодарност за споделения опит и, разбира се, за вкусните ябълки! С надежда и желание повече млади хора да намират призванието и пътя си, като работят отговорно, почтено и посветено и успяват тук, в България!

Реклама

Реклама