Д-р Мадлена Бояджиева бе гост на представянето на книгата „Феноменът Виктор Орбан“

Реклама

Народният представител Георги Марков представи в Ловеч книгата си „Феноменът Виктор Орбан“. Той гостува по покана на областното ръководство на ПП ГЕРБ, като темата на визитата му бе 30 години от демократичните промени в Източна Европа и България и представянето на труда му.

Срещата бе открита от Ваня Събчева. За мен е огромно удоволствие, че тази вечер Ловеч е домакин на тази среща. Тя е организирана от областното ръководство на ПП ГЕРБ и съм натоварена с приятното задължение да поздравя гостите ни от името на областния координатор Николай Нанков, който е извън страната и затова не може да присъства лично. В личен план за мен този момент предизвиква особено вълнение, защото в моите очи Георги Марков е не просто приятел, който безкрайно ценя и му се възхищавам, а един от символите на българската демокрация. Личност, която е една от най-важните политически фигури на прехода в България, които върнаха свободата на народа ни след 45 години тоталитарна власт, каза в началото на срещата Събчева и приветства и народния представител Димитър Главчев, който също бе в Ловеч.

От многото победи на ГЕРБ над БСП, тези от 2019 г. са най-знакови и сладки, заяви в Ловеч Георги Марков. По думите му тези две изборни победи за 30 години от демократичните промени в страната, са поклон към тези, които на 14 декември 1989 г. обградиха парламента, подкрепиха студентската жива и свалиха член първи от Живковата Конституция, определящ ръководната роля на БКП в държавата.

Реклама

„Затова победата на ГЕРБ на евровота и на местните избори, е емблематична. 30 години не им даваме София и Пловдив, пак не им дадохме Бургас, Стара Загора, Варна, Габрово, Кюстендил, Велико Търново, Враца, Монтана и още, и още. Победихме не само в големите административни центрове, но и в много големи и важни градове като Каназлък, Дупница, Севлиево, Асеновград, Нова Загора, Червен бряг, Петрич и още, и още“, подчерта той и поздрави Корнелия Маринова за втория мандат като кмет на Ловеч, д-р Бояджиева, която също повтори мандата в Тетевен, както и Иван Грънчаров, който потрети своя мандат в Луковит.

„Радвам се, че ГЕРБ в Ловеч има толкова образовани и обаятелни дами, като областния управител Ваня Събчева и председателя на РИК адвокат Ваня Недялкова. СДС извърши политическата промяна, а ГЕРБ започна и продължава зримата“, акцентира Георги Марков.
„Фeнoмeнът Виктoр Oрбaн“ oпиcвa пoлитичecкaтa дeйнocт нa унгaрcкия прeмиeр Виктoр Oрбaн oт 1989 г. дo 20 aвгуcт 2019 г., обясни авторът и подчерта, че книгaтa ce oтнacя зa eдин дeйcтвaщ миниcтър-прeдceдaтeл нa cтрaнa-члeн нa EC и приятeлcкa на България страна и голям приятел на нашия премиер Бойко Борисов.
„Защо озаглавих книгата „Фeнoмeнът Виктoр Oрбaн“ – зaщoтo e фeнoмeнaлнo дa учacтвaш в диcидeнтcкитe гoдини в aнтикoмуниcтичecкoтo движeниe 1988-1989 г. и 30 гoдини нeизмeннo дa cи избирaн зa нaрoдeн прeдcтaвитeл, 30 гoдини, в кoитo чeтири пъти cи избирaн зa прeмиeр“, акцентира Георги Мaркoв.

Тoй нaпрaви широк oбзoр нa coциaлнaтa и икoнoмичecкa пoлитикa на унгарския премиер, кaктo акцентира и нa пoзициятa му пo oтнoшeниe нa мигрaнтитe и други важни за цяла Европа, а не само за източната й част събития. Именно Орбан през 1989 г. публично призова съветските танкове да напуснат Унгария. Днес прави истински чудеса в социалната сфера на страната си, а с антимигрантската си политика направи Унгария едно от най-сигурните места за живеене в Европа, развива мощна икономика и търси и намира начин за приобщаване на всички унгарци, които живеят извън страната, подчерта Марков.

Авторът сподели пред присъстващите и личните си впечатления от Виктор Орбан, с когото се познава от доста години, като подчерта, че като баща на пет деца и дядо на трима внуци и здраво семейство изповядва принципите на християнската религия.

На срещата присъстваха приятели на Георги Марков от цялата област Ловеч, както и колегите му народни представители Иван Миховски и КАЛИН ВАСИЛЕВ.

Реклама