Седмица до голямата награда от 50 000 лева в Лотарията с касови бележки

Реклама

Остават броени дни, в които участниците в Лотарията на НАП могат да регистрират касови бележки и да се състезават за наградата от 50 000 лв. Големият късметлия ще бъде изтеглен на 9 декември в ефира на bTV. Потребителите могат да регистрират касови бележки на сайта https://kasovbon.bg до 11,59 ч. на 8 декември 2019 г.

От началото на трети сезон на инициативата за участие са регистрирани над 20 милиона касови бележки на обща стойност 270 милиона лева. Като над 2 милиона от тях са въведени през мобилното приложение на НАП чрез сканиране на нововъведения QR код на бележките. Касовият бон с най-висока сума, който участва в Лотарията, е за близо 10 хиляди лева. В надпреварата за голямата награда участват 307 хиляди касови бележки от Ловешка област за над 4 милиона лева. Над 40 хиляди от тях са регистрирани през мобилното приложение на НАП чрез сканиране на нововъведения QR код. Касовият бон с най-висока стойност от Ловешко е за почти 7500 лева.

Лотарията с касови бележки доби популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там, в страницата на играта, има над 7000 последователи.

Реклама

В данъчната лотария участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през предходните сезони, данните, които се въвеждат, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.

Реклама