Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца

Реклама

Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато Световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева отправи своето послание по случай днешния ден. Тя написа следното в профила си във Фейсбук:

„Честит международен ден на доброволеца!

Реклама

Днес и всякога човешката жертвоготовност и грижа за другите, без отплата, са изключително важни. Представете си свят, в които безразличието, апатията и нежеланието да окажеш помощ властват – не можете, защото като хора ние не можем едни без други.

Винаги съм работила в тясно сътрудничество с доброволци, било то младежи или възрастни. Гордея се, че младите хора в Тетевен проявяват активност, гордея се, че възрастните се подкрепят, когато е нужно. Благодаря на всички. Насърчавам всички добри инициативи и вярвам във тяхната значимост.

Прекланям се пред доброволния труд на хората, които без да искат отплата, помагат на пострадали, уязвими и нуждаещи се, опазват природата, подпомагат социално значими процеси, даряват от времето си на другите с едничката вяра и надежда, че са потребни, полезни на обществото.

Нека не забравяме, че доброволчеството, като акт, няма цвят, език или култура. Нека, винаги когато сме нужни на някого и имаме възможност, помагаме!“

Реклама