Тетевенецът Калин Душков в една от главните роли на най-гледания мюзикъл на всички времена – Клетниците

Реклама

Над 20 минутен аплауз на премиерата на мюзикъла „Клетниците“ в Софийската опера

На 6 декември, в Софийската опера и балет, се състоя премиерата на най-известния мюзикъл в света – „Клетниците“ , по музика на композитора Клод-Мишел Шьонберг и либрето на Ален Бублил. Триумфът му продължава четири десетилетия, а София се превръща в новата европейска дестинация за неговите почитатели, съобщава сайтът impressio.dir.bg.

За радост на всички тетевенци – талантливият актьор и музикант от гр. Тетевен – Калин Душков бе в една от главните роли на зрелищния мюзикъл.

Мащабната постановка е дело на режисьора Пламен Карталов, поставил най-успешните мюзикъли у нас, сред които „Цигуларят на покрива“, „Сънсет булевард“, „Мамма Миа!, „Фантомът на операта“. С нея той сбъдва мечта от 1987 г., когато за първи път взема правата от продуцента Камерън Макинтош, но липса на средства спират проекта. 32 години по-късно, българската премиера вече е факт.

Реклама

Следващите представления на „Клетниците“ в Софийската опера са на: 10, 11, 12, 13 декември 2019 г. от 11 ч. и 19 ч. и на 9, 10, 11, 12 януари 2020 г. от 19 часа.

За организирани посещения на ученици за сутрешните представления има преференциална цена от 15 лв.

Представяме ви коментари на публиката от първите пет представления:

Зрителите за премиерните спектакли на „Клетниците“

Изключителен интерес към най-новата премиера на Софийска опера и балет – мюзикъла „Клетниците“ от Шьонберг и Бублил. Зрелищен, драматичен и силно въздействащ – мюзикълът, създаден по вечната класика на Виктор Юго, привлича зрители от различни възрасти. Представяме ви коментари на публиката от първите пет представления.

Публикувахте от Sofia National Opera and Ballet в Неделя, 8 декември 2019 г.
Реклама