НЧ „Н. Григоров 1900 г.“ – с. Голям извор получи дарение от книги за Васил Левски

Реклама

На 24 юли 2020 г. Народно читалище „Найден Григоров 1900 г.“ в с. Голям извор получи тематично дарение от нови книги, изследващи живота и делото на Апостола на свободата, неизменно свързан с историята на с. Голям извор и на Тетевенския край. Поводът бе навършването на 183 г. от рождението на великия идеолог и организатор на българското националноосвободително движение Васил Левски и 148 г. от създаването на Първия окръжен революционен комитет в Българско.

Кметът на с. Голям извор Илиян Маринов, секретарят на НЧ „Найден Григоров 1900 г.“ – Детелина Нейкова и Йовчо Найденов – отговорник за Къщата-музей „Васил Левски“ в селото – символичен дом на Първия окръжен революционен комитет в Българско, получиха дарението от Десислава Василева, представител на неформална инициативна група „Шансове-Тетевен“.

На срещата присъства и Анаид Асенов – изявен зрелостник на НПГГСД „Сава Младенов“ – гр. Тетевен, който направи фото галерия на забележителностите на с. Голям извор.

Реклама

С позволението на кмета на с. Голям извор – г-н Илиян Маринов, създадохме снимкова галерия, която да достигне до…

Публикувахте от Шансове – Тетевен / Chances – Teteven в Четвъртък, 30 юли 2020 г.

Литературната селекция ще бъде със свободен достъп. Книгите ще са изложени в библиотеката самостоятелно, в памет на Васил Левски, за да предизвикват преклонението, вниманието и интереса на читателите към биографията на Апостола и историята на националноосвободителната борба на България.

Групата „Шансове-Тетевен“ има за цел да предоставя на вниманието на младежите в община Тетевен информация и достъп до инициативи и възможности за неформално образование и развитие на национално ниво, като същевременно помага за популяризирането на Тетевен и историческото наследство на региона.

Реклама