Състоя се премиерата на филма „Калин и отбора на затвора“

Реклама

Калин Гайтанджиев е роден и израснал в град Тетевен. От 20 години живее и работи в София. Женен, баща на четири деца. Завършил е психология. Първите 10 години от професионалната му кариера преминават в Затвора – София, където заема длъжностите „социален работник” и „психолог”. Свири на китара, пее и пише музика и текстове, а докато работи в затвора създава рок групата „Отряд 13“

Вчера, по време на „София филм фест“, бе премиерата на филма на журналистката Галя Щърбева „Калин и отбора на затвора”, в който се разказва за втория шанс и преобръщането на ценостната система. Първото му представяне бе на „Сараево филм фест“ миналата година.

Той е сниман в продължение на 5 години в затвора в Казичене и разказва за усилията на един мъж да преобърне мисленето и ценностите на хора, които се смятат за утайката на обществото. Калин е психологът на затвора и въвлича затворниците в различни ситуации, така че да ги подготви за живота извън решетките.

Димитър Маринов ще представи лично „Зелената книга“ на София Филм Фест

Реклама

„Когато имат една обща цел и тя е над всички – тогава личните проблеми и драми остават на заден план пред това да спечелим, да успеем, всички заедно да направим нещо хубаво. Това усещане п;оражда нови емоции у хората”, каза режисьорът на филма Галя Щърбева в ефира на „Здравей България”.

Целия разговор може да видите тук.

Реклама