КАК ДА ПОДБЕРЕМ ПРАВИЛНИЯ ПОДАРЪК ЗА ВСЕКИ ЧОВЕК И ПОВОД?

Реклама

ТОП СЪВЕТИ ЗА ПЕРФЕКТЕН ИЗБОР

Често изборът на подарък е труден. На първо място, защото всеки иска да подари нещо уникално. На второ място, никога не знаем дали човекът, на когото подаряваме се нуждае от нещо конкретно. Освен това, изборът на перфектният подарък зависи от индивидуалността на получателя, от неговите хобита и интереси, от неговото светоусещане.

При изборът на подарък винаги трябва да бъдем предвидливи. За да е сполучлива покупката ни, трябва да направим предварително обмисляне на няколко конкретни неща.

ЗА КОГО Е ПОДАРЪКЪТ?

Реклама

Наглед безсмислен въпрос, но не го подценявайте. Това е отправната точка, от която е необходимо да тръгнете. Тук обърнете внимание

  • какъв е полът на получателя;
  • възрастта му;
  • какъв е той за нас – приятел, колега, роднина или бизнес партньор;
  • националността и религиозната му принадлежност;
  • какви са хобитата и интересите му.

Обръщайте внимание на подробностите. Избирайте подаръка така, че да личи, че е предназначен специално за получателя си. Наблюдавайте какво харесват и какво не харесват вашите близки и приятели, какви интереси и хобита имат и съобразете с тях избора си на подарък. Ако вие нищо не разбирате в тази област, посъветвайте се с някой, който има същото хоби, или поискайте професионален съвет от продавачите в специализираните магазини. И още един жокер. Персонализираните подаръци от кожа и инокс винаги са добър и впечатляващ избор. Малко по-надолу пък ще намерите примери за неподходящи подаръци.

Целта на подаръка е да създаде удоволствие на получателя му – положете усилия да подчертаете това с подаръка си. Важно е не само, че сте се сетили, но и това, че сте избрали подходящия подарък.

КАКЪВ Е БЮДЖЕТЪТ?

При избора на подарък цената няма значение, но все пак е добре да се придържаме към определен бюджет. Понякога евтиният подарък се оказва по-ефектен от скъпия. Нe e ocoбeнo приятнo дa нaмeритe нeвeрoятeн пoдaрък, кoйтo ce oкaзвa ужacнo cкъп. Пoвeчeтo oнлaйн мaгaзини пoзвoлявaт дa cи пocтaвитe грaници зa цeнaтa, тaкa чe бeз уcлoжнeния дa видитe вcички прoдукти, кoитo мoжe дa cи пoзвoлитe.

КАКВО ДА НЕ КУПУВАМЕ?

Има подаръци за бизнес партньор или за близък човек, които е добре да не купуваме освен ако не сме напълно убедени, че получателят би се зарадвал. Това са парфюм за жена и вратовръзка за мъж. Понякога е допустимо на господата да подарим бутилка алкохол, макар че и този избор е клише. Добре подбраният подарък винаги е полезен за получателя си. Той ще го използва дълго време и ще му напомня за вашия жест на внимание. Неподходящи, шаблонни и недобре обмислени подаръци имат обратен на желания ефект. Не забравяйте, че виното (и алкохолът въобще) невинаги е добър избор за подарък, защото има хора, които са въздържатели или пък не употребяват алкохол по религиозни или здравословни причини. Същото важи и за тютюневите изделия и аксесоарите за тях.

ОПАКОВКА?

Да. Опаковката създава впечатление, че подаръкът е завършен и показва, че сме положили допълнително старание. Тя трябва да бъде придружена от персонално написана картичка особено ако изпращаме подаръка по куриер. Неопакованият подарък е израз на небрежност и немарливост. Липсата на опаковка омаловажава не само самия подарък, но и ритуала на подаряването. Добре е картичките да бъдат написани собственоръчно, а не да се използват такива с напечатани пожелания. Ако все пак сте купили от последните, добавете нещо от себе си и се подпишете с цялото си име, а не само с подписа си.

ДА ГО ПОДАРИМ, НО КАК?

Това често се оказва деликатен въпрос. Когато поднасяме подаръка на бизнес партньор или на близък човек, трябва да сме учтиви – нито прекалено небрежни, нито прекалено показни в действието си. Изключено е да коментираме цената на подаръка и времето, което ни е отнело да го намерим.

При всички случаи на избор на подарък развихрете въображението си. Не се страхувайте да бъдете уникални!

Реклама