Как да изберем подходящото сребърно бижу за подарък?

Реклама

Бижутата са фантастичен подарък за почти всеки повод. Затова, ако търсите идеи за подарък на някоя дама, без значение на повода, красив аксесоар може да бъде идеалното решение. Но има толкова много различни варианти и стилове сребърни гривни, колиета, пръстени или обеци, че изборът на перфектното бижу може да бъде истинско изпитание.

Има и много фактори, които трябва да вземете под внимание. Ако една дава има любим сребърен часовник, дали ще иска да го замени? Или ако носи определена марка гривни, дали е добра идея да й подарите друга?

Има много въпроси, които трябва да си зададете по време на процеса на закупуване на подаръка, без значение дали пазарувате от онлайн магазин за бижута или избирате от физически обект.

Реклама

Как да изберем перфектното колие

Ако смятате, че най-добрия избор за подарък е колие, помислете добре за дизайна. Това ще зависи от стила на дамата, от средата, в която се движи – по–елегантно или по-ежедневно.  В случай, че е за специален повод, може да купите нещо малко по-екстравагантно.

Съобразете и интересите на дамата, за която е колието. В случай, че харесва цветя, заложете на висулка с флорален мотив. Или ако е фен на камъните, съчетайте с такъв, който ще й подхожда.

Ако купувате подарък, за да отпразнувате рожден ден, камък, който съответства на месеца на раждане е идеален. Той добавя лично послание към получателя и отбелязва рождения месец по наистина специален начин. Ето кои камъни за раждане може да изберете в зависимост от това кога е родена дамата, която ще получи сребърното бижу:

 • Януари – Гранат
 • Февруари – Аметист
 • Март – Аквамарин
 • Април – Диамант
 • Май – Изумруд
 • Юни – Перла и Александрит
 • Юли – Руби
 • Август – Перидот
 • Септември – Сапфир
 • Октомври – Опал и Турмалин
 • Ноември – Цитрин и Топаз
 • Декември – Син циркон, Тюркоаз и Танзанит

Как да изберем перфектния сребърен часовник

Часовниците са практични и никога не излизат от мода. Така че, ако дамата все още няма такъв, добра идея е да я изненадате с красив модел. Отново изберете гривна според стила й – гравирана, изчистена или с красива кожена каишка и стилен циферблат.

Как да изберем перфектните сребърни обеци

Тук изборът може да е малко по-труден, особено ако дамата е взискателна. Ако някои жени харесват големи висящи модели, за други малките семпли халки са идеалното решение. Трети харесват стилен клипс с камъни, а четвърти предпочитат с винт.

Как да изберем перфектния сребърен пръстен

Пръстените не винаги трябва да бъдат годежни, за да се превърнат в стилен и прекрасен подарък. За да изберете идеалния модел, вземете предвид начина на живот на дамата, за която е предназначен. Например, ако тя вероятно ще носи новия си подарък всеки ден, но е доста активна или работи с ръце, обикновено по-опростеният дизайн ще бъде по-добрия избор.

Ако избирате пръстен, който да се носи при определени случаи, имате повече свобода за избор. Тук може да заложите на по-голям и стилен модел или с по-екстравагантен дизайн.

Съобразете и ако жената вече носи пръстен, дали новото попълнение се вписва добре. В този случай изберете такъв, който е в същия стил.

Как да изберем перфектния подарък сребърна гривна

Гривната може би е един от най-лесните за избор подаръци. На първо място тук има толкова много различни стилове, от които да избирате. Освен това има модели, които могат да се надграждат с добавяне на орнаменти, което създава особена гъвкавост.

Как да изберем перфектния комплект подаръци сребърни бижута

Стилните сребърни комплекти са още един чудесен избор, когато търсите да купите подарък за някого. Разбира се, тук в пълна сила важи правилото за определяне на точния стил и модел, но когато бижутата са поднесени с любов, винаги ще се харесат.

Реклама