Изберете перфектната кухненска мивка с тези полезни съвети

Реклама

Покупката на кухненска мивка е дългосрочна инвестиция. Затова, ако е дошло време да подмените старата мивка и да освежите интериора в тази стая от дома си, то трябва да мислите практично. Освен красива мивка, която ще допринесе за визията на пространството, има нужда и от функционалност. Често потребителите са склонни да обръщат внимание само на един от тези два критерия, но това е грешка, която може да ви струва скъпо.

За да ви помогнем да изберете перфектния вариант в огромното разнообразие от мивки за кухня, в следващите редове сме обобщили полезни съвети, които да ви напътстват при вземането на решение:

  • Материалът е от значение

Материалът, от който е направена кухненската мивка, има огромно значение както за визията ѝ, така и за нейната функционалност и устойчивост. Днес производителите предлагат наистина множество варианти, от които да изберете. Ето кои са най-популярните материали и разбира се, какво трябва да знаете за тях:

Реклама

  • Неръждаема стомана – мивките, изработени от този материал, са много популярни както в домакинствата, така и в професионалните кухни на ресторантите. Причината се крие в сравнително по-достъпната им цена, а също така, че те са устойчиви на топлина. Трябва обаче да имате предвид, че този тип мивки са много шумни, също така могат да се надраскат. Друг недостатък е, че петната от варовик си личат много и могат да развалят изящния вид на мивката.
  • Керамична мивка – керамичните мивки са традиционно решение за кухненския интериор. Те се отличават с изчистен и стилен вид.Обикновено се предлагат бял цвят. Благодарение да гладката повърхност, този тип мивки по-рядко задържат петна. Негатив на тези мивки е това, че те са уязвими при изпускане и е възмножно да се спукат много лесно.
  • Композитни мивки – мивките, направени от композитни материали са едно модерно и функционално решение за всяка кухня. Те се отличават с изключително стилната си визия и предлагат възможност да изберете от различни цветове, за да ги напаснете с интериора на кухнята. Те предлагат здравина и устойчивост и с правилната грижа и поддръжка ще запазят красивия си външен вид години наред. Ако смятате, че това е перфектното решение за вашата кухня, разгледайте предложенията на ФАТ – един от водещите производители на композитни мивки, които се отличават с качество и стилна визия.

Каква да бъде формата на мивката?

Формата е още един важен критерий, на който трябва да обърнете внимание при покупката на нова мивка. Тя е от значение както за удобството, така и за начина, по който ще изглежда кухненския интериор.

Квадратните и правоъгълните мивки са добро решение за големи домакинства, където съдовете се мият на ръка. Те позволяват дори по-големи съдове като  правоъгълни тави и обемни тенджери да се съберат в коритото.

При кръглите мивки, липсата на ръбове ограничава вместимостта и не всички съдове се побират вътре. Те се практично решение, когато искате да спестите пространство и повечето съдове се мият в съдомиялна.

Ъгловите мивки са един по-малко използван вариант, но пък те се вписват идеално в малки кухни, където всеки сантиметър от пространството е важен.

Потърсете мивка, която да е едновременно стилна, но и практична. Така ще сте сигурни, че сте направили най-добрия избор за вашия дом и ще се радвате на удобство и комфорт в кухнята години наред!

Реклама