ВМРО и НФСБ също застават зад кандидатурата на д-р Бояджиева в Тетевен

Реклама

Както Ловешки вести Ви информира по-рано, при откриването на предизборната кампания десните формации СДС и Движение България на гражданите (ДБГ) застанаха с изрична декларация в подкрепа кандидатурата на Д-р Мадлена Бояджиева, издигната от ПП ГЕРБ за кмет на Тетевен, съобщава сайтът Ловешки вести.

В подкрепа на кандидатурата на Д-р Бояджиева се включиха и коалиционните партньори в кабинета Борисов 3 – ВМРО и НФСБ. На предстоящите избори двете формации се явяват под формата на коалиция ВМРО-НФСБ, издигайки листа за общински съветници и без да издигат кмет, а подкрепяйки досегашния кмет на Тетевен Д-р Бояджиева. Самите представители на ВМРО и НФСБ присъстваха на откриването на предизборната кампания на Мадлена Бояджиева в Тетевен, проведено на 1 Октомври.

По този начин кандидатурата на Д-р Бояджиева за втори мандат консолидира целия десен спектър от партии. Неформално, макар на централно ниво да има забрана за официална подкрепа към кандидати на ГЕРБ по места, в Тетевен Бояджиева е подкрепена и от симпатизантите на Демократична България, които също издигат листа за общински съветници, без да посочват кандидат за кмет.

Реклама

По всичко изглежда, че битката за Тетевен, както преди 4 години, ще се реши между Д-р Мадлена Бояджиева и подсъдимият бивш кмет Милен Ганев Милев. Ганев се включва в надпреварата като кандидат от партията на Тодор Славков „Напред България“, неформално подкрепян от втората политическа сила в общината ДПС, които този път не издигат кандидат за кмет.

Реклама