Директорът на Тетевенско училище бе част от тазгодишното издание на конкурса „Най – голям корпоративен дарител“

Реклама

„За мен благодарността, признателността, блясъкът, ще се струпат на едно, ако един ден се каже: Дарението хвана желаното място, дарителят сполучи, надареният се отличи!”. Думите на големия тетевенски дарител Димитър Ковач прозвучаха в Президентството на Република България на 21 ноември. С тях завърши речта на г-жа Ирена Филипова, директор на НУ „Хаджи Генчо“, гр. Тетевен, която бе удостоена с честта да бъде част от тазгодишното издание на конкурса „Най – голям корпоративен дарител“, бе написано на фейсбук страницата на учебното заведение.

Г-жа Филипова бе удостоена с честта да връчи наградата на един от победителите, „Данон Сердика“, тъй като управлява институция, която ползва и поддържа сграден фонд, изграден в резултат на дарителска щедрост. Щастливи сме, че имената на родолюбивите тетевенци Хаджи Генчо Гулев и Димитър Ковач стигнаха до сърцата на гостите в Президенството и всички си спомниха за тях с уважение, обич и признателност.

Събитието се организира от Български дарителски форум за 14-та поредна година, а домакин е Президентът на Република България Румен Радев. Целта на форума е да бъдат отличени компании с устойчиви и прозрачни инвестиции в значими обществени каузи в страната. Наградите са в десет категории, като акцент в тазгодишната церемония е показателят „устойчивост на дарителството“.

Реклама

Специални гости на конкурса за поредна година бяха Нели и Робърт Гипсън. Българският корен на съпругата е причината семейството да отпуска ежегодно стипендии на български студенти с материални затруднения и да прави щедри дарения за различни каузи. Добротворците са свързани и с нашия град. С техни средства са реставрирани иконите и иконостасът в църковния храм „Вси светии“.

Реклама