Борисов се отказа да купува нов правителствен самолет

Реклама

Правителството взе решение за прекратяване на преговорите за доставка на нов самолет за изпълнение на полети със специално предназначение, който щеше да струва на държавата около 55 млн. лв. От изказването на премиера стана ясно, че спестените пари ще бъдат пренасочени за различни други пера.

„Не ща да купуваме нов самолет. Мъчно ми е за пилотите, екипажите и за пътниците“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той разкри, че онзи ден пак е отказал автопилотът на правителствения самолет. „Сега пак ще платим маса пари, защото отива на ремонт в Женева. Чух всякакви идиоти да се изказват, че едва ли не той (самолетът) бил много готин, а ние искаме да си купим по-хубав – не! Няма да си купим, който иска, после да си купи, добави министър-председателят.

От думите му стана ясно, че част от спестените пари ще отидат за спортни съоръжения в Пловдив. Сумата, която правителството ще отпусне за целта е в размер на 37 млн. лева. Около 25 млн. лв. от тази сума се очаква да отиде за довършването на стадион „Христо Ботев“, на който ще играе „Ботев“ (Пд). Значителна част ще получи и другият голям местен клуб – „Локомотив“, като средствата ще отидат за изграждане на нова база в жк „Тракия“ за нуждите на детско-юношеската школа, както и за модернизиране на клубния стадион в парк „Лаута“. Предвидена е и помощ за другите два по-популярни пловдивски отбори – „Марица“ и „Спартак“. Ще има пари и за стадиона в Шумен, съобщават от в. „Сега“.

Реклама

Реклама