Дарителите в битката с коронавируса

Реклама

Парламентарната група на ГЕРБ дарява 100 000 лв. за борба с коронавируса. Сумата е от месечните възнаграждения на всички народни представители от партията.

Средствата ще бъдат преведени на Министерството на здравеопазването. Те ще постъпят в откритата наскоро от ведомството дарителска сметка за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19. Сумата следва да послужи за закупуване на нужните консумативи или оборудване.

„Собственикът на “Софиямед” д-р Михаил Тиков също дари 5000 теста за коронавирус, които да се ползват безплатно от външни пациенти на болниците в групата на “Булфарма” в цялата страна. Д-р Тиков дари и 5 апарата за обдишване на министерство на здравеопазването, всичко на стойност 134 000 лв.

Реклама

Дарение в размер на над 500 хиляди лева, под формата на облекла и тестове за изследване на коронавирус е получила ВМА от депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

200 хил. лв. е дарението от „Теленор“ за нуждите на лечебното заведение, а „Уникредит Булбанк“ предостави 100 хил. лв. на болницата. Дарение на същата стойност връчи и фондация „Америка за България“.

За да помогнат се включиха и хранителните магазини „Кауфланд” и „Лидл” България даряват 300 000 лева на здравното министерство. Те ще отидат за закупуването на осем дихателни апарата. „Уникредит Булбанк“ предостави 100 хил. лв.

ДСК и пенсионно-осигурителна компания ДСК-Родина подкрепят усилията на българските здравни институции и даряват сумата от 200 000 лв.

Сред дарителите са Кирил Домусчиев, Слави Трифонов, магазини Фантастико, „ОЛИМП – Предпазни Екипировки“ ЕООД и др.

Реклама