Кметът на Тетевен посрещна принцеса Теофана Аладжова фон Саксен

Реклама

Д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен и д-р Невелина Ганева – управител на ,,МБАЛ Тетевен д-р А. Пешев“, посрещнаха принцеса Теофана Аладжова фон Саксен – Катте в Тетевен. Визитата на принцесата бе по повод направено дарение за тетевенската болница.

В края на 2018 година местната болница получи оборудване чрез дарение от Германия. Благодарение на принцеса фон Саксен в болницата бяха доставени 32 броя механични болнични легла /с две движения, ABS панели за глава и крака, конструкция от галванизирана стомана, колела със спирачки и ортопедични стойки/ и 15 броя болнични шкафчета от метална конструкция. Оборудването включваше още 15 броя антидекубитални дюшека и отделни 17 броя дюшека за болнични легла.

На днешната среща д-р Бояджиева и д-р Ганева изказаха своите благодарности и впечатления от благотворителността на принцеса фон Саксен, като й пожелаха здраве, благополучие и успехи.

Реклама

Принцеса фон Саксен е от български произход. Тя дарява средства за изграждането на паметник на Стефан Стамболов във Велико Търново. Патрон е на организацията Freunde des deutschen Herzzentrums. Осигурява над 70 камиона с хуманитарна помощ за български болници и детски домове. Носител е на Почетен плакет от Министерство на здравеопазването на България като признание за дългогодишната ѝ дарителска дейност.

Реклама