Бойко Борисов: От днес започва изплащането на по 650 лв. за полицаите на първа линия (Видео)

Реклама

Отпускаме по 650 лв. във вид на награди за полицаите на първа линия, като изплащането им започва още от днес. Искам специално да благодаря на служителите на реда за огромната работа, която вършат, заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерски съвет.

Той каза още, че правителството мобилизира 4,5 млрд. лв. публичен ресурс под формата на 8 различни финансови инструменти за справяне с икономическите последствия от COVID 19. От помощта ще могат да се възползват малкият и среден бизнес, самонаетите и лицата, които заради кризата са в неплатен отпуск и няма да могат да полагат труд.

Премиерът добави, че са въведени 5 стъпки за разхлабване на мерките – отвориха се пазарите; премахнат е часовият прозорец на КПП за облекчаване достъпа до София; разрешени са имунизациите на бебетата, женските консултации и плановите операции. Обсъжда се и възможността за създаване на организация за безопасен достъп за посещения в парковете и планините.

Реклама

Членството на страната ни в Еврозоната ще даде гаранция за абсолютната прозрачност на работата на българските банки. Убеден съм, че ако продължи кризата с коронавируса, влизането на България в ERM2 и Банковия съюз е единствената спасителна стъпка за страната ни. Работим усилено, за да може още тази седмица да изпратим документите за влизане в чакалнята, подчерта Борисов.

• Отпускаме по 650 лв. във вид на награди за полицаите на първа линия, като изплащането им започва още от днес. Искам специално да благодаря на служителите на реда за огромната работа, която вършат. • Правителството мобилизира 4,5 млрд. лв. публичен ресурс под формата на 8 различни финансови инструменти за справяне с икономическите последствия от COVID 19. От помощта ще могат да се възползват малкият и среден бизнес, самонаетите и лицата, които заради кризата са в неплатен отпуск и няма да могат да полагат труд.• Въведохме 5 стъпки за разхлабване на мерките – отвориха се пазарите; премахнат е часовият прозорец на КПП за облекчаване достъпа до София; разрешени са имунизациите на бебетата, женските консултации и плановите операции. Обсъждаме възможността за създаване на организация за безопасен достъп за посещения в парковете и планините.• Членството на страната ни в Еврозоната ще даде гаранция за абсолютната прозрачност на работата на българските банки. Убеден съм, че ако продължи кризата с коронавируса, влизането на България в ERM2 и Банковия съюз е единствената спасителна стъпка за страната ни. Работим усилено, за да може още тази седмица да изпратим документите за влизане в чакалнята.

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 21 април 2020 г.
Реклама