Борисов: За пети пореден месец даваме допълнителни 50 лв. към пенсиите на възрастните хора

Реклама

За пети пореден месец даваме допълнителни 50 лв. към пенсиите на възрастните хора. Над 2 млн. души ще получат добавката за декември, която струва на бюджета над 100 млн. лв. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на правителството.

Във Фейсбук той посочва, че подкрепата ще продължи и през следващата година, като са предвидени в проекта на бюджет допълнителни 318 млн. лв. за осигуряване на мярката. Така пенсионерите ще могат да посрещнат нуждите си от лекарства или от здравна профилактика в условията на пандемия, допълва премиерът. Той казва още, че се предвижда и през април еднократни ваучери за храна да получат хората с пенсии от 300 до 369 лв.

„Грижата за възрастните хора е наш приоритет още от началото на управленския мандат. От 1 януари минималната пенсия става 300 лв., което означава близо двойно увеличение в сравнение с 2017 г. Мога да уверя пенсионерите, че и занапред ще работим за повишаване на техните възнаграждения. Те го заслужават!“, е категоричен премиерът.

Реклама

Реклама