Областният управител отличи осем ученици от област Ловеч

Реклама

По случай Международния ден на младежта областният управител инж. Светослав Славчев награди осем ученици, отличили се през годината с активна работа при реализиране на младежки инициативи и социално значими каузи или постигнали резултати в различни национални и международни състезания. Те са номинирани от общините, а ето и техните имена:

Василенка Тепавичарова – ученик в 12 клас на НПГГСД „Сава Младенов“ – Тетевен, за учебната 2020/2021 г. Активен участник в извънкласните дейности на училището, в инициативи на община Тетевен и акции на БМЧК – Тетевен. Асистент на знаменосната група в гимназията. Креативна и творческа личност, инициативна. Подпомага и подкрепя новопостъпили ученици като наставник.

Йохан Георгиев – ученик в 9 клас на СУ „Георги Бенковски“ – Тетевен, и председател на Ученическия съвет към училището. Със завиден организационен талант и отношение към нормативната база в системата на предучилищното и училищното образование и към целия обществен живот. Основен организатор на училищните инициативи. Доброволец и зам.-председател на БМЧК – Тетевен. Носител на плакета на СУ „Георги Бенковски“ – „Ученик на годината – 2021 г.“.

Реклама

Мария Ковачева – ученичка от 12 клас на СУ „Св. Кл. Охридски“ – Троян, през учебната 2020/2021 г. Член на управителния съвет на Общински младежки съвет – Троян. Притежава лидерски умения и необходимите качества и навици за работа в екип, с иновативно мислене и оригинални идеи. Доброволец на благотворителните инициативи „Коледен базар“ и кампанията „Дари на непознат“. Активен участник в клуб „Дебати“. Ангажирана с каузата за опазване на околната среда и екологосъобразния живот.

Емил Георгиев – ученик в 12 клас на СУ „Св. Кл. Охридски“ – Троян, през учебната 2020/2021 г. Като доброволец в инициативата „Дари на непознат“ не само организира на училищно ниво събирането на средства за хранителни продукти за нуждаещи се възрастни и самотни хора, но се и ангажира лично с доставянето на даренията на адрес. За обществената си дейност е награден по решение на педагогическия съвет на училището с наградата на дарителя проф. Гаврилов „Чест и достойнство“.

Десислава Димитрова – ученичка в 12 клас на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ – Ловеч, възпитаник на школата по изобразително изкуство арт клуб „Гея“ при ЦПЛР-ОДК – Ловеч. С много награди и отличия от национални и международни конкурси. Сред номинираните е от Фондация „Димитър Бербатов“ – „Успешните деца на България“, Клуб 2018 и Клуб 2019. Лауреат на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ (2018 г. и 2019 г.) за постигнати особени успехи в областта на изобразителното изкуство. Три поредни години е стипендиант на МОН за даровити деца. През последната година активно участва в младежки проекти по международната програма на Европейския съюз „Еразъм +“ за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа и Европейския корпус за солидарност.

Константин Василев – ученик в 11 клас на ППМГ – Ловеч. Състезател на ССК „Стратеш Атлетик“ – Ловеч, и КБС „Аякс“ – Троян, в спортовете лека атлетика и биатлон. Има спечелени 45 медала от държавни първенства по лека атлетика, биатлон, ски бягане и ориентиране. Национален състезател по лека атлетика и биатлон. През 2021 г. се класира на 17-о място в спринтовата дистанция на световното първенство по биатлон за юноши в Австрия. Класира се два пъти на второ място в държавното първенство по биатлон за юноши старша възраст. Спечелил националните шампионати по лека атлетика за юноши старша възраст в дисциплините планинско бягане и 3000 метра с препятствия.

Константин Борисов – ученик в 12 клас на СУ „Алеко Константинов“ – Луковит, през учебната 2020/2021 г. Активен участник в инициативи на община Луковит и Общински ученически съвет – Луковит. Член на управителния съвет на Областния младежки съвет. Ученик на годината за учебната 2020/2021 г. в СУ „Алеко Константинов“, носител на наградата на кмета на общината за 24 май.

Алекси Иванов – ученик в 12 клас на ПГСС „Сергей Румянцев“ – Луковит, през учебната 2020/2021 г. Активен участник в инициативи на училището и на община Луковит. Носител на наградата на кмета на общината за 24 май, ученик на годината за учебната 2020/2021 г. на ПГСС „Сергей Румянцев“.

Реклама