Д-р Мадлена Бояджиева бе гост на 80-годишния юбилей на НЧ „Христо Ботев 1941“, с. Васильово

Реклама

На 14 август НЧ „Христо Ботев 1941“, с. Васильово отпразнува своята 80-годишнина с богата програма. Тя се проведе в салона на читалището, а в нея взеха участие както местните самодейните състави, така и тези от Рибарица и Гложене. Специални гости на събитието бяха кметът на Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и председателят на ОбС-Тетевен – Мария Стойчева.

Преди да започне концерта, секретарят на читалището – Петрана Недялкова запозна присъстващите с историята и създаването му, след което даде думата за приветствие на кмета на селото Радослав Маринов. Своя поздрав към читалищните дейци и присъстващите отправи и д-р Бояджиева, която връчи на секретаря на НЧ „Христо Ботев 1941“ плакет и грамота за „За цялостен принос в развитието на духовния и културен живот в община Тетевен“. Г-жа Стойчева също поздрави всички и връчи плакет по случай 80-годишния юбилей и за активна дейност в съхраняването на читалищната традиция.

Секретарят Петрана Недялкова благодари на всички спонсори, спомогнали за организирането на събитието, а също така отличи и дългогодишния председател на НЧ „Христо Ботев 1941“, с. Васильово – Дочо Събов. Той благодари за уважението и с умиление припомни интересни факти около миналото на читалището.

Реклама

Програмата завърши с танц на най-малките самодейци, които за пръв път излизат на сцена, а след тяхното изпълнение последва празнична заря.

Реклама