Д-р Мадлена Бояджиева свика заседание на Общинския кризисен щаб по здравеопазването

Реклама

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева свика заседание на Общинския кризисен щаб по здравеопазването, на който бяха обсъдени мерките и предложенията за ускоряване на ваксинационния процес и контрола по спазване на въведените противоепидемични мерки.

На срещата присъстваха зам.-кметовете на Тетевен – Борис Врабевски и Тони Стоев, директорът на “МБАЛ – Тетевен – Д-р А. Пешев” ЕООД – д-р Невелина Ганева, началникът на РУ Тетевен – Илия Нешев, началникът на пожарната – Николай Христов, кметове на кметства, представител на РЗИ, общопрактикуващи лекари.

По време на срещата се стигна до общото мнение, че броят на ваксинираните на територията на общината е нисък, а процесът върви все по-бавно. Чуха се и предложения за засилване на информационната кампанията както на местно, така и на национално ниво, защото хората не са достатъчно информирани. Общопрактикуващите лекари казаха, че има отлична организация за ваксиниране, но няма желаещи.

Реклама

По отношение на контрола по спазване на въведените противоепидемични мерки, д-р Бояджиева даде предложение за провеждането на комплексни проверки от страна на полицията, РЗИ и общинския инспекторат. Проверките ще бъдат насочени към това дали се носят предпазни маски в закрити и обществени пространства, извършва ли се дезинфекция, спазва ли се необходимата дистанция при събирането на големи групи от хора и др.

Реклама