ФК „Озрен“ (Голям Извор) спечели Лятна купа „Требич“ 2021

Реклама

Отборът на ФК „Озрен“ (Голям Извор) отново записа великолепно представяне, тази път извън пределите на община Тетевен. След като спечелиха „А“ окръжна футболна група – Ловеч, в края на миналия месец момчетата от Голям извор спечелиха и Лятна купа „Требич“ 2021, в конкуренцията на 12 отбора. Втори се класира тимът на ФК „Зенит“ (Филиповци), а трети останаха ФК „Обеля Сити“.

Пътят на отбора от Голям извор не бе никак лесен като на полуфинала се изправиха срещу момчетата на „Локомотив“ (София) до 19 години, побеждавайки ги с 5:3. На финала ФК „Озрен“ се срещна с ФК „Зенит“, но двата отбора не излъчиха победител в редовното време (2:2) и се стигна до изпълнението на дузпи, които приключиха 4:3 в полза на ФК „Озрен“.

Две от нашите момчета получиха и индивидуални награди. За най-добър вратар на турнира бе избран Арсений Сираков, а голмайстор стана Николай Георгиев – Горския.

Реклама

„Поканата ни за участие в турнира дойде покрай Ивайло Иванов-Кантона. Записахме се, не знаехме какво ни очаква, но съм приятно изненадан от условията и организацията. Нашата идея бе да направим подготвителен лагер със софийски отбори, да си сверим часовниците. Програма максимум беше излизане от групите, цели 12 отбора участваха. Както и отборът на Локо София до 19 години. Идеята ми беше да направим подготовка, но апетитът идва с яденето. Много съм доволен от момчетата, не съм си представял да станем шампиони, но израствахме след всеки мач. Най-хубавият мач с Локо София беше на полуфинала. Обрати, три пъти ни повеждаха, пропуснати дузпи. Пожелавам успех на момчетата, дано да имат късмет да пробият в мъжкия футбол. За мен там имаше момчета, готови за първия отбор“, каза Румен Трифонов по повод на участието на отбора му в турнира.

Така приключи 1-ят Подготвителен турнир по футбол за аматьори „Требич Къп“ 2021 г. Целта на турнира е популяризиране на футбола и един вид лятна подготовка, преди стартирането на първенствата на БФС. В него имаха право да участват регистрирани към БФС футболни клубове с аматьорски статут от цялата страна, с платена турнирна такса. Състезанието се проведе със съдействието на ЗС към БФС и Община Надежда.

Реклама