На 52-ия си рожден ден Николина Чакърдъкова изнесе концерт в Тетевен по време на Традиционния есенен панаир

Реклама

В дните от 3 до 5 септември в град Тетевен се проведе Традиционният есенен панаир. Той не е само част от Културната програма на Община Тетевен, а своеобразен празник за всичките й населени места.

Празничната програма започна на 3 септември с концерт на талантливите танцьори от съставите и формациите към народните читалища от община Тетевен. Те зарадваха малки и големи като представиха своите завладяващи танцови и музикални изпълнения.

Официално панаирът бе открит от д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, през следващия съботен ден. Кметът поздрави събралите се на пл. „Сава Младенов“ с думите:

Реклама

„Отново дойде време за провеждането на Традиционния тетевенски есенен панаир. Всички ние с трепет очакваме настъпването на този момент от годината, като обхванати от радостни емоции и изпълнени с вълнение, ние посрещаме Тетевенския панаир заредени с енергия и приповдигнат дух, каращи ни отново да се почувстваме като деца“.

„Днес е време за празнуване, време за веселие и добро настроение. Искам да Ви благодаря, че сте тук и за пореден път ще празнуваме заедно. Бъдете най-вече здрави, щастливи и изпълнени с позитивизъм, като отправям пожелания за множество успехи както лични, така и професионални. Обичайте се и си помагайте“, завърши д-р Бояджиева.

Преди програмата да продължи с концерт на обичаната от всички народна изпълнителка Николина Чакърдъкова, д-р Бояджиева отправи към нея най-топли пожелания, връчи ѝ поздравителен адрес и цветя по случай 52-ия рожден ден на певицата.

От своя страна г-жа Чакърдъкова благодари за жеста и каза, че за нея няма по-голяма радост от това да е на сцената и да сподели рождения си ден с публиката. Тя бе придружена от дъщеря си Мария Чакърдъкова, както и от Неврокопския танцов ансамбъл.

След прекрасния и зареждащ концерт, жителите и гостите на Тетевен имаха възможността да се насладят на изложбата на художника Цветолюб Цоков, която се проведе в художествената галерия на НЧ „Съгласие – 1869“, гр. Тетевен. Кметът града бе сред посетителите на събитието, като разгледа творбите и поздрави автора за работата му.

Малко по-късно д-р Бояджиева бе и сред присъстващите на представянето на книгите с разкази на писателя Николай Милчев. В салона на ОбС-Тетевен г-н Милчев и съпругата му направиха кратко резюме на творбите „Ябълковият човек“ и „Разтуряй Злато моме магиите“. Те запознаха аудиторията с предисторията на двете творби и с това как всеки може да определи кое за него е вярно и кое е грешно в книгите. Г-н Милчев разказа и за своя житейски път, изпълнен с перипетии и уроци, както и за момента, когато се е захванал с писане.

Последният ден от традиционния панаир завърши с Детска кинопрожекция, след която на пл. „Сава Младенов“ се състоя концерт на „БГ дуетът“, където невероятното дуо – Милчо Соколов и Кирил Веселинов поднесоха един незабравим спектакъл от най-хубавите български песни.

Реклама