Два пътни инцидента са станали през изминалите почивни дни

Реклама

На 04 септември в 18.45 часа в РУ Тетевен е получен сигнал за тежък пътен инцидент на път 305, в местността Боаза при разклона за с. Градежница. На място е установено, че произшествието е между насрещнодвижещи се товарен автомобил, с водач 20-годишен мъж от с. Градежница и лек автомобил, управляван от 39-годишен от с.Глогово. 

При инцидента е пострадал водачът на лекия автомобил, който е откаран в плевенска болница с тежки наранявания, а водачът на товарния автомобил и трима пътници пътували в същото превозно средство, са откарани за преглед и лечение в ловешката болница – без опасност за живота. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и продължава работата по изясняване на причините за инцидента.

На 06 септември в 10.25 часа  на пътя с. Гложене-Ябланица, 26-годишен от София при управление на лек автомобил е предприел изпреварване и е блъснал завиващия пред него товарен автомобил. При произшествието леко е пострадала пътничка в лекия автомобил. Двамата водачи са тествани с техническо средство за наличие на алкохол, като пробите им са отрицателни. Служители на РУ Тетевен са съставили два акта за нарушение на ЗДВП и констативен протокол.

Реклама

Реклама