Д-р Мадлена Бояджиева посрещна Европейската и Световна шампионка в планинското колоездене Изабела Янкова

Реклама

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, зам.-кметовете Тони Стоев и Красимир Красимиров, председателят на ОбС-Тетевен – Мария Стойчева, общински съветници, служители на общинска администрация, директорът и зам.-директорът на СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, приятели и познати, посрещнаха Европейската и Световна шампионка в планинското колоездене Изабела Янкова. Всички те засвидетелстваха своето уважение и радост от успехите и постиженията на Изабела, която бе придружена от своите роднини, както и от баща си, който я подкрепя безусловно и я придружава на всички състезания.

Позволи ми от мое и от името на Община Тетевен да изкажа безкрайна признателност към твоя изключителен успех и принос за планинското колоездене в България. Този принос не е свързан само с постигнатите високи спортни резултати, но и с личния пример, който даваш, с твоята дисциплина, упорит труд и постоянство, каза д-р Бояджиева по време на посрещането.

Тя добави още, че Изабела за пореден път демонстрира своите възможности и показа на целия свят непримиримия тетевенски дух, а в нейно лице – Тетевен и България имат още една личност, с която да се гордеят.

Реклама

Вече си неизменна и важна част от историята на планинското колоездене, като ти пожелавам да продължиш устремно да покоряваш нови и нови върхове! Бъди здрава и нека избраният от теб път ти донесе още много поводи за радост и високи спортни постижения, подчерта д-р Бояджиева.

Кметът връчи на Изабела грамота, цветя и парична награда, с която да подпомогне бъдещите ѝ успехи. Г-жа Мария Стойчева също поздрави талантливата ни спортистка, като ѝ връчи поздравителен адрес, плакет и парична награда от настоятелството на ОФ „Тома Васильов“. Изабела получи цветя и поздрави от учениците на своето училище – СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, след което се снима с всички желаещи.

Изабела благодари за вниманието и топлото посрещане, както и за оказаната подкрепа. Тя завоюва исторически първи златен медал за страната ни от Световно първенство по колоездене, като няколко седмици преди този успех спечели Европейската Купа по спускане. Сега ѝ предстои още един старт от Световната купа в САЩ. Към момента тя е на първа позиция във временното класиране и има реален шанс да оглави турнира, с което да направи требъл през този сезон.

Реклама