Д-р Мадлена Бояджиева поздрави пожарникарите от РСПБЗН – Тетевен по случай професионалния им празник

Реклама

Днес в сградата на РСПБЗН – Тетевен бе отслужен водосвет за здраве, а поводът бе 14 септември – професионален празник на служителите на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР. Събитието бе отбелязано заедно с християнския празник Кръстовден.

Гости на водосвета бяха гл. инспектор Илия Нешев – началник РУ Тетевен, гл. инспектор Николай Пенчев – началник сектор „Разследване“ – РУ Тетевен и РУ Ябланица, Дочо Дочев – директор на ТП ДГС Тетевен, настоящи и бивши служители, жители на града.

Сред присъстващите на празника бе и кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, която отправи пожелания към огнеборците за здраве, щастие, успехи и безаварийно изпълнение на служебните им задължения.

Реклама

Вашата професия е достойна за уважение и е повод да се гордеете, защото това е призвание за цял живот. Днес е ден да се преклоним пред Вашия професионализъм, трудолюбие и смелост. Благодаря Ви за всеотдайния труд и усилия, които ежедневно полагате в работата си, в полза на всички нас, каза още д-р Бояджиева.

Към присъстващите се обърна и началникът на РСПБЗН – Тетевен – гл. инспектор инж. – Николай Христов. Той поздрави настоящите и бившите служители на тетевенската пожарна по случай празника, обърна внимание на проблемите и предизвикателствата пред днешните огнеборци като подчерта, че сигурността и спокойствието на българските граждани продължава да е основната им отговорност.

За проявена инициативност, постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение служебните задължения и във връзка с професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ с “Писмена похвала” са отличени общо 5 служители на РСПБЗН – Тетевен:

От Директора на РДПБЗН – Ловеч:

  1. Младши експерт СИМЕОН СИМЕОНОВ – началник на дежурна смяна в РСПБЗН – Тетевен
  2. Младши експерт ЦАНКО СТОЯНОВ – началник на дежурна смяна в РСПБЗН – Тетевен
  3. Младши инспектор СТЕФЧО МАРИНОВ – старши пожарникар в РСПБЗН – Тетевен
  4. Младши инспектор ТОДОР ГЕНЧЕВ – ВСА, пожарникар РСПБЗН – Тетевен.
  5. Младши инспектор ИВАЙЛО ВАСИЛЕВ – водач на специален автомобил І степен в РСПБЗН – Тетевен

От РСПБЗН – Тетевен уведомиха, че по време на „Седмица на пожарната безопасност и защита на населението“ (от 13.09 до 19.09.2021 г.) обявяват „Дни на отворените врати“ – от 08.30 до 17.30 часа в сградата на пожарната.

Тази година по време на „Седмицата на пожарната безопасност“ служителите от РСПБЗН – Тетевен няма да провеждат занятия в детската ясла и детските градини в гр. Тетевен, поради наложените противоепидемичните мерки.

На 16 септември тетевенската пожарна ще вземе участие в турнира по футбол на малки вратички, между отбори от служители от РДПБЗН и РСПБЗН в област Ловеч.

Като част от „Седмица на пожарната безопасност и защита на населението“ на 10 септември бе проведена щабна тренировка с членовете на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия на тема: „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия при възникване усложнена зимна обстановка на територията на община Тетевен”.

Реклама