Кметът на Община Тетевен получи наградата на НСОРБ за Принос в развитието на местното самоуправление

Реклама

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева е тазгодишният носител на персоналната награда за „Принос в развитието на местното самоуправление“. Наградата бе връчена от кмета на община Дулово – Юксел Ахмед – член на УС на НСОРБ, в рамките на специална церемония по време на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България/НСОРБ/.

Д-р Бояджиева благодари за наградата и подчерта, че тя е плод на усилена работа, постоянство и устрем към развитие на местната власт. Тя отбеляза, че всички действия на общинската администрация са насочени в интерес на гражданите, които разчитат на отговорни решения и политики.

Д-р Бояджиева изказа и благодарности към добрата работа на общинска администрация, както и към отличното взаимодействие и сътрудничество с Общински съвет – Тетевен.

Реклама

По време на церемонията, на МАКС Груп – Тетевен бе връчена награда за „Партньор на общините“, която бе получена от кмета на Тетевен.

ХIV Годишна среща на местните власти се проведе в периода 19 – 21 септември 2021 г., след две години прекъсване. Събитието започна с икономически форум, посветен на новите перспективи пред партньорството между държавните институции, местната власт и бизнеса.

Традиционно, мероприятието даде възможност да се дискутират актуални теми от дневния ред на общините, да се обсъдят перспективите пред децентрализацията в управлението, да се споделят проблеми и възможности, както и всички участници да обогатят познанията си с успешни практики за икономическата активност в общините, насочена към инвестиции, за иновативни решения в областта на околната среда и т.н.

По време на събитието се проведе XXXIV-тото Общото събрание на НСОРБ и ХV-тото Общинско ЕКСПО, което предоставя възможност на изложителите да представят по индивидуален начин свои стоки, проекти или услуги.

Реклама