Община Тетевен отбеляза Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите ROADPOL

Реклама

В подкрепа на Дните на безопасността на Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL), чиято цел е да се инициират превантивни събития за намаляване на травматизма по пътищата, Община Тетевен, РУП и БМЧК при общината се включиха в националната кампания за намаляване до нула на загиналите при пътнотранспортни произшествия за поне един ден.

Посланието на Дните е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“ В тази връзка доброволците от трите средни училища на град Тетевен раздадоха стикери, съвети и напътстващи правила към ученици и водачи на моторни превозни средства с призивите: Да бъдем разумни и предвидливи, за да запазим живота! Пази себе си и другите около теб!

Целта на инициативата е да се разшири и повиши осведомеността на обществото по темата за безопасността на движението по пътищата.   Пътната безопасност е важна за всички граждани и всеки има роля за нейното повишаване. Опазването живота и здравето на хората, участващи в пътното движение е от приоритетно значение за всeки един нас.

Реклама

Реклама