Община Тетевен бе удостоена с наградата „Успешно популяризиране на българските традиции и обичаи“ за 2021 г.

Реклама

На 29 септември в Балната зала на Национална галерия – Двореца, гр. София, медийна компания „К и П Адвъртайзинг“, издател на списание Дестинация България, връчи годишните си отличия на общини, мениджъри, инвеститори, обекти и услуги с добри практики, допринесли за развитието, припознаването и утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация.

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, присъства на събитието и получи наградата на Община Тетевен за „Успешно популяризиране на българските традиции и обичаи“ за 2021 г.

За мен е чест да съм тук и да получа тази награда, като признание за труда на Общинска администрация през последните години за развитието на туризма, възраждане на местните традициите и обичаи. Запазването на идентичността на община Тетевен е важен приоритет за местната власт, каза д-р Бояджиева.

Реклама

Тя подчерта, че основни акценти от културните програми в общината са празници, в които освен чисто развлекателния елемент, се чувства и вековният дух на балканджиите – тетевенци – с техния бит и поминък, с тяхното родолюбие и борбеност за съхранение на българщината.

Д-р Бояджиева благодари на организаторите за наградата, като отправи и поздрави по случай Световния ден на туризма.

Отличията на медийна компания „К и П Адвъртайзинг“ се връчват по случай 27 септември – Световен ден на туризма. Критериите, от които Комисията за номинациите се е ръководила, са постигнати високи резултати в туризма, устойчивост и разширяване на пазарното присъствие, прилагане на добри практики, професионален мениджмънт и иновации.

Специални гости на събитието бяха г-жа Стела Балтова – служебен министър на туризма и Димитър Маргаритов – председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП).

Реклама