Медицински фелдшер съставил фалшив сертификат за ваксинация за СОVID-19 в Ябланица

Реклама

Районна прокуратура – Ловеч ръководи досъдебно производство за престъпление по чл. 311, ал 1 от НК, за това, че на неустановена дата през 2021г. в град Ябланица, Ловешка област, длъжностно лице – медицински фелдшер, в кръга на службата си съставил официален документ – сертификат за ваксинация, в който удостоверил неверни обстоятелства, с цел да бъде използван като доказателство за тези обстоятелства.

На 11.10.2021г., в  ОД МВР Ловеч е получена оперативна информация за фиктивно извършване и отчитане на ваксинации за СОVID-19, от медицинско лице в гр. Ябланица, с цел издаване на сертификати с невярно съдържание. 

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Ловеч, Териториално отделение-Тетевен, са проведени процесуалноследствени действия от служители на РУ на МВР – Ябланица и ОД МВР Ловеч,  в хода на които са извършени  претърсване и изземване на три адреса, един от които е работното място на медицинското лице. Иззети са техника и документи, имащи отношение към случая. Извършват се разпити на свидетели и е възложена експертиза на иззетите технически средства и електронни устройства.

Реклама

Действията по разследването продължават под ръководството на  Районна прокуратура-Ловеч, ТО-Тетевен.

Реклама