За 14-та поредна година в Тетевен се проведе финален любителски волейболен турнир

Реклама

Тетевен бе домакин за поредна 14-та година на традиционно провеждащите се Любителски волейболни турнири, под егидата на Община Тетевен и ВК Тетевен Волей.

В тазгодишната финална надпревара, участие взеха цели девет състава от цялата страна, а събитието се проведе в рамките на два дни, в началото на м. Октомври. Преди това последно състезание се проведоха 4-ри квалификационни турнира с общо 16 отбора, като за финала се класираха 8 отбора плюс състава на домакините.

Регламента предвиждаше провеждането на доста срещи, а те от своя страна поднесоха емоционално и драматично развитие, защото отборите бяха разделени в три групи по три отбора. Съставът на Тетевен Волей не взе участие в последният момент поради контузени и болни състезатели.

Реклама

След интригуващите срещи, абсолютно заслужено, с първото място се поздрави отборът на Русе, побеждавайки на финала с резултат 3:1 гейма състава на „Сокол“ София, а отборът на „Крис“ Варна завоюва бронзовите медали след победа в малкия финал над отбора на „Елит“ Силистра.

Крайното класиране оформиха съставите на „Инкредибалс“ София, КСВ София, „Доростол“ Силистра, „Вел“ Велико Търново и Тетевен Волей.

Всички отбори получиха награди /медали и купи/, осигурени с любезната подкрепата на Община Тетевен, и си тръгнаха от гр. Тетевен с желание и нагласа за ново участие в тази традиционна надпревара през 2022г.

Реклама