Полицейски операции в периода 1 – 8 април

Реклама

РУ Тетевен – в периода от 01 до 08 април  е проведена полицейска операция, в хода на която са проверени  335 лица и 223 МПС, 10 търговки обекти и 3 места за обществен подслон, като за установени нарушения са съставени 25 акта, 76 глоби с фиш , посетени са 21 сигнали, задържани са 7 лица и са образувани 2 досъдебни производства.
РУ Троян –   41 лица и 41 МПС са проверени при полицейска операция проведена на 08 април в Троян, като за установени нарушения са съставени 4 акта и 16  глоби с фиш.                               
Сектор «Пътна полиция» – за седмицата от 01 до 07 април ловешките пътни полицаи са съставили 17 акта и 56 глоби с фиш на водачи на МПС във връзка с неправилно паркиране и престой по улиците на града.

На 08 април след получен сигнал служители на РУ Троян са установили 13 –годишно момиче, като извършител на кражба на сумата от 150лв. от личен багаж оставен в съблекалня към танцово студио в града. Детето е направило самопризнания за постъпката си в присъствието на настойник и с него работи инспектор от Детска педагогическа стая към РУ Троян.

На 09.04.2019г. около 09.42ч. на ПП I-3 в района на Ябланица, лек автомобил «Рено Клио» управляван с несъобразена скорост от 78-годишен мъж от гр.Велико Търново  е загубил контрол над управлението и е навлязъл в насрещната лента за движение, където се е ударил  в служебен автомобил «Опел Астра», собственост на ОД МВР-Ловеч и управляван от 33-годишен служител на РУ-Ябланица и пътник 36-годишен негов колега. В резултат на инцидента са нанесени значителни материални щети по автомобилите, а двамата полицаи са с леки наранявания, прегледани са и са освободени .
Пробите за алкохол на водачите извършени с техническо средство дрегер са отрицателни, а по случая е образувано досъдебно производство.

Реклама

Реклама