Информационен бюлетин на ОД МВР – Ловеч

Реклама

47-годишен мъж от с. Галата е задържан в РУ Тетевен за кражба на буркани със зимнина от частен дом в селото. Откраднатите буркани са намерени и иззети по надлежния ред, а по случая в РУ Тетевен е започнала проверка.

На 09 април служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч са провели специализирана полицейска операция съвместно със служители на НАП и Д «Инспекции по труда» във връзка с функционирането на сервизи за извършване на ремонтни дейности на моторни превозни средства в разрез със законодателството. В хода на извършваните проверки, в помещение в Ловеч за ремонт на автомобили използвано под наем от 54-годишен мъж са открити акцизни стоки – 358 литра дизелово гориво (нафта), без документи за произход, складирано в пластмасови туби.  Горивото е иззето от служители на Агенция Митници, които са съставили и акт за  констатираното нарушение.

В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 32-годишен жител на с.Златна Панега, който на 10 април около 01.30ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,51 промила.

Реклама

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство и след проведени издирвателни мероприятия е установен 17-годишен младеж от града, който в нощта на 08 срещу 09 април е проникнал в търговски обект в Луковит и е отнел неустановен брой, марка и вид кутий с цигари. Луковитчанинът е направил пълни самопризнаия по случая и е предал инкриминираните вещи. Работат по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицето продължават служители на РУ Луковит.

Реклама