Окръжна прокуратура-Ловеч предаде на съд мъж, причинил смъртта на жена си

Реклама

Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу А.А., на 32 години, за това, че през нощта срещу 04.03.2021 г., в апартамент в гр. Тетевен е причинил смъртта на К. А. Това се случва след нанесен побой, при условията на домашно насилие и с особена жестокост. В резултат на причинените травми 29-годишната жена починала на 11.03.2021г. в УМБАЛ-Плевен. Престъплението е квалифицирано по чл. 116, ал.1, т. 6, предл. последно и т.6 а, вр. чл. 115 от НК. 

Обвиняемият  и пострадалата живеели на семейни начала, като от връзката имали дете. Двамата често се карали, а спрямо жената бил упражняван психически и физически тормоз. За упражненото домашно насилие, пострадалата сезирала полицията, а през 2018 г. и Районния съд в гр. Тетевен, като делото в съда било прекратено по желание на жената, след разкайване на А. А. и обещание да се поправи.

Поради влошените отношения пострадалата се преместила да живее при майка си, но обвиняемият продължил да я преследва и заплашва. На 03.04.2021 г., вечерта двамата се срещнали в  жилището на обвиняемия. Както и друг път ставало, между двамата възникнал скандал, който преминал в побой над пострадалата. В резултат на побоя, пострадалата изпаднала в безсъзнание, но обвиняемият я оставил да лежи на леглото в спалнята. Едва сутринта, той се обадил по телефона на свой приятел и му казал, че има голям проблем с К. А., защото дишала, но била в безсъзнание. Когато дошъл в жилището, приятелят му видял, че пострадалата е неконтактна и извикал бърза помощ. Жената била откарана в болницата, в дълбока кома с видими наранявания, където на 11.03.2021 г. починала.

Реклама

А. А. е осъждан три пъти за хулиганство. Обвиняемият е с мярка за неотклонение задържане под стража, а сега предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Реклама