Бойко Борисов: Дойдох в Тетевен, за да окажа подкрепа на кмета на града д-р Мадлена Бояджиева

Реклама

Вчера лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов бе на посещение в гр. Тетевен, за да окаже подкрепа на кмета д-р Мадлена Бояджиева и да повдигне актуални въпроси около предстоящите избори. Ето какво каза г-н Борисов:

Дойдох в Тетевен, за да окажа подкрепа на кмета на града д-р Мадлена Бояджиева, след като и тя беше ударена от юмрука на Радев и Рашков. Пазете се от репресиите на властта! Няма да им се плашите! Не съм виждал толкова полиция да има по трасето, по което се движа, дори когато бях премиер. Нека ме пазят. Демокрация по Радевски се казва това. С основен солист, диригент и изпълнител – Бойко Рашков, подчерта Борисов.

Голяма беля ни правят социологическите агенции. Виждайки такава преднина, управляващите се озлобяват и ходят да мачкат хората. ДАНС влизат по общини, МВР викат наши хора на разпити. Нанков и Аврамова можеха да ги викнат и в понеделник за обяснения, но всичко се прави предизборно с цел пропаганда, каза още Борисов.

Реклама

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев се възмути, не че не се отговаря, а че се карат когато се задават въпроси. „Ако някой е силен той вярва в подкрепата на хората, а този който е слаб – действа с репресии.“

По отношение на предстоящите избори той отбеляза следното: Ние сме за машинно гласуване, разчитайки да е честно, почтено и да няма репресии.

ЦИК трябва да отговорят защо има повече машини за гласуване, магнитни карти и флашки, отколкото са определени по закон? Вярно ли е, че на територията на България са пристигнали 28 кашона с близо 16 хиляди флашки? Тези флашки ще бъдат ли използвани на изборите на 14 ноември? Вярно ли е, че са разтоварени в митнически склад на аерогарата и са оформени като цесия, за да не се виждат документално? Радев и Рашков знаят ли за тях? Отговорникът за изборите е Бойко Рашков и ние му нямаме доверие, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Възмущението ми достига връхна точка, като твърдят, че тези допълнителни нелегални машини са докарани, за да бъдат използвани за резервни части на легалните машини. Кой нормален човек си купува два телефона, за да използва части от единия, да подменя на другия? Това е чудовищна фалшификация, която се подготвят да направят, отбеляза бившият премиер.

По думите му: С цялото си нахалство хората на Радев са обявили ново теглене на дълг са седмицата след изборите. С това ще задължат децата ни с над 2 милиарда лева само за месец. Кой ще връща после тези чудовищни дългове? Това, което Радев и компания ще изпукат сега, не се знае за какво ще се харчи? Нали събираха повече пари? Нали уж Спецов и компания бяха много по-добри и събираха повече приходи? В такъв случай защо теглят нови дългове при тези високи лихви?

Кога Христо Иванов и останалите ни опоненти ще вземат отношение по новите дългове, по COVID-кризата, по чудовищната инфлация?!? Не ги ли интересуват тези въпроси, каза още Борисов.

Опонентите ни искат само да изчегъртват, но ние ще работим с всички българи. Искаме само да са честни изборите, за да се отчете правилно волята на хората, добави още лидерът на ГЕРБ.

Цялото видео вижте тук: https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/302666198186298/?d=n

Реклама