Община Тетевен отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Реклама

На 19-ти ноември Община Тетевен и ученици от училищата на територията на общината отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Те поднесоха цветя на пешеходни пътеки и получиха информационни брошури, с указания и препоръки за безопасно движение на пътя.

Според статистиката, много от жертвите и ранените при пътнотранспортни произшествия са деца и младежи. В световен мащаб около 400 000 млади хора на възраст под 25 години загиват всяка година при пътнотранспортни произшествия или около 1100 млади хора на ден.

С резолюция на Общото събрание на Организацията на обединените нации от 2005г. всяка трета неделя на месец ноември е определена като Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия. През календарната 2021 година този ден е 21 ноември.

Реклама

В съвременните условия следва още по-съсредоточено да се вгледаме в нашето поведение като пешеходци, водачи, пътници и родители. Необходими са повече толерантност, уважение, предвидливост и споделена отговорност за намаляване на грешките, които водят до злополуки на пътя.

Реклама