Учениците от 5 до 12 клас в Ловеч, Троян, Тетевен, Луковит, Априлци и Угърчин няма да се връщат в клас

Реклама

В шест общини на област Ловеч се удължава с още една седмица обучението от разстояние в електронно среда за големите ученици, които са от 5 до 12 клас, заради продължаващите високи стойности на заболеваемост от Covid-19 там от над 500 на 100 хиляди души население, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Еленко Начев.

“14-дневната заболеваемост в общините Априлци, Ловеч, Луковит, Тетевен, Троян и Угърчин е над 500 на 100 хиляди и  се удължи срока за преустановяване на присъственото обучение  за учениците от 5 до 12 клас до 26 ноември, следващия петък. За община Ябланица  заради това, че заболеваемостта е между 250 и 500 ще  има ротационно обучение през следващите две седмици. В Летница си учат присъствено. Там заболеваемостта е под 250”, посочи Еленко Начев.

Той допълни, че се увеличава броят на децата от 1 до 4 клас, които се завръщат в присъствена форма на обучение и от следващия вторник  над 200 паралелки в училищата в областта ще учат присъствено и само едно училище, това в село Александрово продължава изцяло дистанционно.

Реклама

Реклама