Д-р Мадлена Бояджиева проведе среща с директорите на училищата, детските заведения и социалните центрове на територията на община Тетевен

Реклама

Днес кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева се срещна с директорите на училищата, детските заведения и социалните центрове на територията на общината. Бяха обсъдени актуални въпроси по отношение на моментната епидемична обстановка и провеждането на училищните занятия.  

Коментираха се темите за тестването на децата, провеждането на учебните часове и графиците на училищата, състава на учители и персонал – каква част от тях имат зелени сертификати и какъв процент са ваксинирани.  

От срещата стана ясно, че на този етап няма съществени проблеми с провеждането на учебните часове – в някои училища част от учениците са вече присъствено, като има такива, които още са онлайн.

Реклама

Д-р Бояджиева повдигна и темата за безпрецедентното увеличение на цената на ел. енергията през последните месеци. Тя коментира, че поскъпването се отразява изключително негативно върху общините.

Кметът даде пример с цената за ел. енергия, която Общината е заплащала през последните 6 години, и нейното движение до 196 лв. за мегават час с ДДС. Цената на ел. енергията, заедно със съпътстващите я такси, за последните месеци се е увеличила 3 пъти, а цените на борсата за месец ноември минават прага от 600 лв. с ДДС за мегават час.

Затова алармирах общинските съветници на последната сесия, сега алармирам и Вас, че вероятно ще се наложи да се въведат някои непопулярни мерки. Вече издадох и заповед за въвеждане на строги икономии на ел. енергия в общинска администрация и във всички звена и второстепенни разпоредители с бюджетни средства, подчерта д-р Бояджиева.

В края на срещата д-р Бояджиева раздаде символични Коледни подаръци и поздравителни адреси на директорите на училищата, детските заведения и социалните центрове и им пожела приятно посрещане на предстоящите светли празници, както и една успешна Нова 2022г.

В навечерието на най-светлите християнски празници, от името на Община Тетевен Ви подарявам тези малки, но символични подаръци, които да придават настроение и празнична атмосфера, каза д-р Бояджиева.

Тя отправи пожелания за здраве, благоденствие и просперитет: „Нека предстоящите светли празници да изпълнят домовете Ви, да донесат здраве, мир и благоденствие! Нека Новата 2022 година да бъде много успешна и да ни зареди с вяра и сили, за да се справяме с предизвикателствата, които ще ни поднесе“, завърши кметът.

Реклама