Младежите от БМЧК – Тетевен изрисуваха новото лого на организацията по случай Международния ден на доброволеца и 100 години от основаването на БМЧК

Реклама

По случай навършването на 100 години от създаването на БМЧК и Международния ден на доброволеца – 5 декември, младежите от БМЧК – Тетевен изрисуваха новото лого на организацията в близост до НУ „Хаджи Генчо“ в гр. Тетевен.

ЧЕЗ Разпределение – Тетевен също оказа съдействие, разрешавайки логото да бъде поставено върху сграда, която е собственост на дружеството, а за всичко останало се погрижиха доброволците от БМЧК – Тетевен.

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева изказа своята искрена благодарност и признателност към доброволците за тяхната всеотдайност, съпричастност и инициативност.

Реклама

Дълбока признателност и благодарност към Вас млади хора. Вие сте тези, които се борят и побеждават болката и страданието на хората. Вие сте тези, които подавате ръка без да искате възнаграждение, защото усмивката и благодарността е Вашата най-голяма награда. Благодарим Ви, доброволци, каза д-р Бояджиева.

На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато Световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

На 14 октомври 2021 г. Българският младежки Червен кръст (БМЧК) отбелязва един век от създаването си. БМЧК е неразделна част от БЧК и е националнопредставителна младежка организация, която чрез доброволците си в цялата страна и посредством своите програми, дейности и услуги, приобщава децата и младите хора към хуманитарните принципи, работи за намаляване на социалната и здравната им уязвимост, извършва застъпничество за подобряване на благосъстоянието им и насърчава толерантността. За своите 100 години, организацията подпомага милиони младежи и деца чрез обучения, промоция на хуманитарни ценности, здравна просвета и подготовка за реакция при бедствия и кризи.

Реклама