Кметът на Тетевен бе сред гостите на честванията по повод Международния ден на авиацията

Реклама

На 12 април 2019 г. в гр. Долна Митрополия се проведе Открит летателен ден по повод честване на Международния ден на авиацията и космонавтиката и 40 години от полета на първия български космонавт генерал-лейтенант Георги Иванов.

На събитието присъства Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който увери, че се очаква до 6 май процедурата по възстановяването на Военно-въздушното училище „Георги Бенковски“ да приключи с решение на Народното събрание и то да посрещне курсанти отново в началото на 2020 г.

По покана на командването на Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски“ – гр. Долна Митрополия гости на събитието бяха и Кметът на Община Тетевен – Д-р Мадлена Бояджиева и Зам. – кметът Борис Врабевски, а 30 ученици от ОУ „Васил Априлов“ – с. Градежница, Национална ПГГСД „Сава Младенов“ град Тетевен и ПГСЕУ – гр. Тетевен имаха възможността да видят отблизо някои от самолетите на българската авиация, както и авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Учениците бяха силно впечатлени и от зрелищното авиошоу, в което се включиха самолети „Pilatus“, PC-9M L-39 „Albatros“.

Реклама

Реклама