Йохан Георгиев получи плакет „Доброволец на 2021 г.“ от Министерството на младежта и спорта

Реклама

Министерството на младежта и спорта награди победителите в ежегодния конкурс „Мисията доброволец – (не)възможна“. Инициативата се провежда за шеста поредна година по случай 5 декември – Международен ден на доброволчеството и цели да популяризира и да насърчи участието в доброволчески инициативи.

В тазгодишното издание на анкетата участваха 14 доброволчески организации, 17 доброволци и 11 доброволчески мисии. Сред наградените бе и един от будните и инициативни младежи на гр. Тетевен – Йохан Георгиев. Той, също така, е зам.-председател на БМЧК при Община Тетевен и председател на Ученическия съвет при Средно училище „Георги Бенковски“- гр. Тетевен.

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов поздрави всички доброволци и изказа благодарност за тяхната всеотдайност и благородство.

Реклама

„Скъпи млади хора, Министерство на младежта и спорта Ви е длъжник. За краткото ни управление анализирахме младежките политики и предприехме адекватни промени за максимална ефективност в реализирането на вашите инициативи, проекти и политики. Смятам, че поставихме стабилна основа, за да бъдат удовлетворени потребностите на младите хора в България”, заяви министър Кузманов в своето приветствие.

За мен беше чест в навечерието на Международния ден на доброволеца да бъда отличен с почетен плакет „Доброволец на 2021 г.“, отбеляза Йохан.

Той благодари за оценката на Министерството на младежта и спорта, както и за номинацията и подкрепата на Община Тетевен, младежката организация на БМЧК – Тетевен и областната структура на БЧК – Ловеч.

Уверявам Ви, че ще продължа да следвам мисията си, подчерта Йохан.

В конкурса бяха номинирани хора и организации, които активно са се включвали в доброволчески инициативи и кампании през изминалата 2021 г. Участниците бяха разпределени в 3 категории – „Доброволец“, „Доброволческа мисия“ и „Доброволческа организация“, а победителите бяха избрани чрез онлайн анкета. Наградите бяха връчени от министър Кузманов, заместник-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска и изпълнителният директор на Център за развитие на човешките ресурси Михаил Балабанов.

Реклама