Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева се срещна с кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева

Реклама

Олимпийската ни шампионка по бокс от игрите в Токио – Стойка Кръстева, се срещна с кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева. Тя бе придружена от своя съпруг – Борил Кръстев и Свилен Русинов (Многократен медалист от световни и европейски първенства, както и носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Барселона през 1992г.), който бе и инициатор на визитата й. На срещата присъстваха още Мария Стойчева – председател на ОбС-Тетевен и Атанас Николов – Международен съдия по бокс и член на управителния съвет към Българската федерация по бокс.

Д-р Бояджиева подчерта, че за нея е голяма чест да посрещне една от най-силните жени, след което поздрави Стойка Кръстева за невероятния й успех, както и за това, че отново ни накара да мечтаем и да се чувстваме горди. Кметът подари на г-жа Кръстева символичен подарък, който да й напомня за гр. Тетевен.

По време на срещата бяха обсъдени теми от различно естество като ситуацията в страната, бъдещите планове на шампионката ни и възможността за развитие на бокса на територията на община Тетевен.

Реклама

Стойка Кръстева донесе златен медал за страната ни в Токио и първи олимпийски медал в женския ни бокс. Тя е и първата боксьорка, представила България на Олимпийски игри – тези в Лондон 2012 г. Кръстева е двукратна европейска шампионка по бокс за жени в две различни категории – до 51 кг. от шампионата в Букурещ през 2014 година, и до 56 кг. от първенството в София през 2018 година. Тя е спечелила бронзов медал от шампионата на Стария континент при 51-килограмовите през 2011 година в Ротердам, Нидерландия. Стойка Кръстева е и двукратна сребърна медалистка от световни първенства, в категория до 56 кг. ( Астана 2016 г. и Ню Делхи 2018 г.).

През 2019 година Стойка и съпругът й вдигнаха автентична българска сватба в с. Рибарица.

Реклама